5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria cumpără şi ventilatoare pentru răcirea gazonului de pe „Oblemenco“

Primăria cumpără şi ventilatoare pentru răcirea gazonului de pe „Oblemenco“

Primăria cumpără şi ventilatoare pentru răcirea gazonului de pe „Oblemenco“. În paralel cu licitaţiile pentru înlocuirea gazonului de la stadionul de fotbal, respectiv achiziţia a două sisteme de iluminare artificială şi stimulare a fotosintezei pentru gazon, Primăria Craiova a mai demarat o procedură de achiziţie legată de noul gazon.

Municipalitatea vrea să cumpere patru sisteme de ventilație, umidificare și răcire pentru gazonul de la stadionul de fotbal, licitaţia fiind postată, astăzi, în sistemul electronic de achiziţii publice.

„Achiziția este necesară pentru întreținerea suprafeței de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal. Datorită slabei aerări și a efectului de înăbușire la suprafața gazonului, în special în condiții de temperaturi foarte ridicate, mai ales pe timpul verii, suprafața de joc poate avea de suferit prin îngălbenirea și chiar uscarea firului de iarbă. Motiv pentru care se impune un sistem performant de ventilație, umidificare și răcire, care va permite mișcarea maselor de aer la nivelul gazonului, precum și hidratarea și răcirea suprafeței înierbate prin funcția de vaporizare a apei“, se precizează în anunţul de participare.

Ventilatoare pentru răcirea gazonului de pe „Oblemenco“. Care este valoarea achiziţiei

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 737.528 de lei (fără TVA). Primăria va alege oferta cu cel mai mic preţ, iar ofertele sunt aşteptate până la data de 22 septembrie. Banii pentru cele patru ventilatoare de mare putere au fost prevăzuţi la începutul anului, în bugetul de venituri şi cheltuieli al Craiovei pentru 2021.

În 2019, primăria mai achiziţiona două astfel de sisteme pentru răcirea gazonului de pe „Oblemenco“. Până să demareze acţiunea de decopertare a suprafeţei de joc (în noiembrie 2019), municipalitatea cumpăra două ventilatoare de mare putere. Contractul fusese atribuit, în septembrie 2019, firmei Gazonul SRL, din Braşov, pentru suma de 312.500 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS