5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn ce stadiu se mai află modernizarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova

În ce stadiu se mai află modernizarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova

Lucrările de modernizare a clădirii în care funcţionează clinicile de oncologie şi dermatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova avansează într-un ritm foarte bun, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a vizitat şantierul din curtea SJU şi s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor. „Am revenit pe acest șantier, alături de cei doi vicepreședinți, Antonie Solomon și Mihai Neațu, administratorul public, Cosmin Durle, managerul SJU, Laurențiu Ivanovici și specialiștii Consiliului Județean Dolj, pentru a vedea stadiul la care au ajuns lucrările de reabilitare a imobilului. În interior, se execută lucrări specifice la toate etajele. Cele mai avansate sunt cele de la etajele 3 si 4, acolo unde s-au încheiat finisajele interioare și urmează să se instaleze echipamentele și obiectele sanitare. La exterior, fațada principală a fost finalizată, în timp ce fațada secundară se află în stadiul de realizare a termoizolației. În câteva luni, vor începe și lucrările la cea de-a doua aripă a clădirii“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

Clădirea în care funcţionează cele două clinici va avea şi un lift exterior. Valoarea totală a investiției a fost, iniţial, de 13.222.316,94 lei, inclusiv TVA (circa 2,8 milioane de euro). Din acești bani, 4.761.945,74 lei reprezenta asistența financiară nerambursabilă (fonduri europene), iar 8.460.371,20 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean Dolj. Valoarea totală estimată a contractului scos la licitație a fost de 9.794.088,41 lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit societății Team World Construct SRL, din Craiova, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA. Constructorul are doi ani la dispoziție să finalizeze lucrările. Contractul a fost semnat în decembrie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS