5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCAO spune că apa pe care o furnizează populaţiei este potabilă

CAO spune că apa pe care o furnizează populaţiei este potabilă

CAO spune că apa pe care o furnizează populaţiei din judeţul Dolj este potabilă. Furnizorul de apă din Craiova şi judeţ, Compania de Apă Oltenia vine cu precizări privind calitatea apei, după ce DSP Dolj a facut publică lista staţiilorde apă din judeţ fără autorizaţie sanitară.

Informaţiile erau în sensul că peste jumătate din staţiile de apă din Dolj nu au apă potabilă. Drept urmare, locuitorii din peste 45 de localităţi rurale din judeţul Dolj, unde există reţele de furnizare a apei în sistem centralizat, nu beneficiază de apă potabilă la robinet.

În unele zone, apa este contaminată cu nitriţi, nitraţi sau clor, în timp ce în altele examenul microbiologic a relevat prezenţa în apă a unor bacili coliformi, Escherichia sau enterococi.
Operatorul regional face următoarele precizări:


Având în vedere speculațiile apărute recent, în mediul on-line, vizând calitatea apei furnizate utilizatorilor din aria de operare, Compania de Apă Oltenia SA face următoarele precizări:
Compania de Apă Oltenia operează în 27 de localități: Craiova, Ișalnița, Șimnicu de Sus, Podari, Breasta, Filiași, Băilești, Cârcea, Călărași, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Poiana Mare, Segarcea, Plenița, Caraula, Carpen, Goicea, Bârca, Bistreț, Seaca de Câmp, Malu Mare, Almăj, Brădești, Coțofenii din Față (județul Dolj), Telești și Țânțăreni (județul Gorj);
Din aceste localități, doar Bistrețul nu are autorizație sanitară de funcționare, aici fiind furnizată apă industrială”, se arată într-o precizare a CAO.


În aceeaşi declaraţie se mai spune că:


„Toate celelalte stații de apă ale Companiei de Apă Oltenia au autorizații sanitare de funcționare emise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj, respectiv Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, apa furnizată îndeplinind toţi parametrii de potabilitate. Conform normelor în vigoare, monitorizarea de control a calității apei se face de laboratoarele Companiei de Apă Oltenia, iar monitorizarea de audit se face de către DSP Dolj, respectiv DSP Gorj”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS