10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalISU Vâlcea a efectuat 52 de misiuni în weekend

ISU Vâlcea a efectuat 52 de misiuni în weekend

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 52 de misiuni în weekendul trecut.

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 33 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 13 traumatisme, cinci accidente rutiere, 12 diverse afecțiuni medicale, o arsură și o asistență de persoane cu atac de panică.

După acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Incendiu la un autoturism provocat de un scurtcircuit

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 07.08.2021, la ora 12.41, în localitatea Brezoi, pentru stingerea unui incendiu declanșat la un autoturism prevăzut cu sistem de alimentare pe GPL.

Până la stingerea flăcărilor, au ars elementele combustibile din compartimentul motor și din habitaclul autoturismului.
Pericolul producerii unei explozii a fost înlăturat, la scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit, la instalația de alimentare cu energie electrică.

Focul pus vegetaţiei uscate s-a extins la o hală de depozitare

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 08.08.2021, în jurul orei 14.30, în Râmnicu Vâlcea, în zona de sud a orașului, pe centura ocolitoare, pentru stingerea unui incendiu, produs la o hală de depozitate aparținând unui agent economic.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la folosirea focului pentru arderea vegetației uscate, acesta propagându-se la bunurile din interior. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea punctului de lucru aparținând agentului economic precum și a mai multor spații de locuit din incintă.

Şase incendii de vegetaţie uscată

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în ultimele 48 de ore pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată, după cum urmează:

  • 1 incendiu în localitatea Voineasa pe cca. 20 mp,
  • 1 incendiu în localitatea Scundu pe cca. 2 ha;
  • 1 incendiu în localitatea Lăcusteni pe cca. 1 ha;
  • 1 incendiu în localitatea Măldărești pe cca. 2 ha;
  • 1 incendiu în localitatea Drăgășani pe cca. 0,05 ha;
  • 1 incendiu în localitatea Verguleasa pe cca. 0,002 ha);
    În toate cazurile, cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
    Având în vedere că ne aflăm în plin sezon secetos, cu temperaturi care pot duce la declanșarea incendiilor, reamintim cetățenilor respectarea unui set de reguli de apărare, pentru prevenirea unor situații nedorite.
    • În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
    • În restul perioadei arderea miriştii, vegetaţiei/uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Incendiu de pădure în zona montană, neconfirmat

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost sesizați în data de 08.08.2021, prin sistemul 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în zonă montană împădurită cu pădure de foioase și conifere, în zona localității Titești.

La fața locului s-au deplasat atât cadre ale ISU Vâlcea, cât și membrii SVSU din localitate, până la lăsarea întunericului existența incendiului nefiind confirmată.

Operațiunea a fost reluată în această dimineață începând cu ora 06.00.

La fața locului acționează pedestru din partea ISU Vâlcea doi ofițeri, 26 de subofițeri echipați cu mijloace de primă intervenție și patru autospeciale (două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două autospeciale de teren), și o dronă cu ajutorul căreia se face recunoaștere în teren.

De asemenea, s-a solicitat sprijin aerian, și se face recunoaștere cu ajutorul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație (IGAV).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS