18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, oprite la Calafat

Aproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, oprite la Calafat

Aproximativ 2.000 de tone deşeuri din diferite materiale, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la P. T. F. Calafat Portuar, a anunțat, duminică, Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui vapor, cantitatea de 1.977.687 kilograme deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, dar şi cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice. Toate aceste bunuri nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară.

La data de 30.07.2021, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei nave, sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

Aproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat
Aproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

„În urma controlului efectuat de către colegii noştri împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componenţa vaporului existau două barje, încărcate cu deşeuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice, materiale plastice precum şi componente electrice. Deşeurile, în cantitate totală de 1.977.687 kilograme, erau încărcate din Ungaria şi aveau ca destinaţie o societate din Turcia.

Autorităţile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru deşeurile sus-menţionate, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora şi totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului”, a anunțat Poliția de Frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS