14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTransloc are de recuperat 100.000 de lei de la școli pentru subvenția elevilor

Transloc are de recuperat 100.000 de lei de la școli pentru subvenția elevilor

Societatea de transport în comun din municipiul Târgu Jiu are de recuperat de la unitățile de învățământ din oraș banii pentru transportul elevilor.

Este vorba de subvenția de 50% achitată de ministerul de resort prin inspectoratele școlare. La rândul lor, inspectoratele școlare virează banii unităților de învățământ care au elevi navetiști.

Mai mult de jumătate din școlile din municipiul Târgu Jiu nu au achitat restanțele către Transloc pentru serviciile asigurate elevilor navetiști. Conform conducerii Transloc Târgu Jiu, suma de recuperat este de peste 100.000 de lei.

Șefii companiei de transport din oraș iau în calcul inclusiv să acționeze în instanță școlile din municipiu. Cu toate acestea, încă se mai așteaptă plata banilor, mai ales că au fost emise și expediate facturile pentru serviciile prestate de către Transloc.

Compania are în operare troleibuze și autobuze. 

Au nevoie de bani pentru creșteri de salarii de 10% 

Este de amintit că sindicatul din compania de transport public din Târgu Jiu vrea salarii mai mari cu 10%. În acest sens a fost trimisă și o solicitare scrisă administrației societății de transport în comun din Târgu Jiu.

Managerul Tansloc, Mihai Paraschiv, a declarat că este de acord cu o creștere de salarii la compania de transport, însă este nevoie de semnare unui act adițional la contractul de delegare de gestiune semnat între companie și Consiliul Local Târgu Jiu.

După ce Actul Adițional va intra în vigoare, vor fi posibile și negocieri pentru o creștere de lefuri pentru șoferi și celelalte categorii de personal. Un șofer are în momentul de față un salariu net în valoare de 3.000 de lei.

În suma respectivă intră și tichete de masă. La nivelul societății de transport se mai acordă trei prime în decursul unui an. Este vorba de prima de ziua meseriei, prima de Crăciun și prima de Paște.

Mihai Paraschiv a declarat că sunt bani pentru o creștere de salarii care să acopere măcar rata inflației. 

Vor să prea serviciul de ridicări auto 

În momentul de față se verifică de către juriștii primăriei dacă Transloc va putea prelua și al doilea contract fără licitație.

Primul contract, cel în derulare, vizează serviciile de transport public pe raza muncipiului Târgu Jiu. Este vorba de o delegare de gestiune fără organizarea unei licitații prealabile.

Al doilea contract, cel legat de gestionarea serviciului de ridicări auto ar putea să nu mai fie încredințat direct, ci prin licitație publică.

Astfel, Transloc ar putea să aibă parte de concurență la licitație. Chiar o altă firmă ar putea să preia serviciul respectiv. Cu toate acestea, Transloc are câteva avantaje, precum o zonă clară unde poate să ducă mașinile care vor fi ridicate de pe domeniul public al muncipiului Târgu Jiu.

În momentul de față este în derulare licitația pentru cumpărarea mașinii de ridicări auto. Bugetul trece de 100.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS