6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Gorj. Persoană accidentată în zona Săritoarea Ursului, recuperată de salvamontiști

(VIDEO) Gorj. Persoană accidentată în zona Săritoarea Ursului, recuperată de salvamontiști

-

O persoană accidentată în zona Săritoarea Ursului, din masivul Parâng, a fost recuperată de pe munte de salvamontiștii gorjeni. Aceștia au postat și un video cu operațiunea de salvare.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical și recuperarea unei persoane accidentată într-un traseu de via feratta în zona Săritoarea Ursului, la circa 2.000 m înalțime, din Cheile Galbenului, masivul Parâng. Intervin, ca echipă de prim răspuns, salvamontiștii din tura de serviciu din posturile Salvamont Baia de Fier, Polovragi, iar ca echipă suport cei din baza Rânca. Din primele informații, persoana accidentată prezintă o fractura deschisa la un picior și alte mici traumatisme”, a anunțat Serviciul Salvamont Gorj.

„Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului, au acordat primul ajutor medical, victima prezentând o fractură de femur, au stabilizat persoana accidentată, au stabilit traiectoria de coborâre a tărgii și au pregătit punctele de asigurare și lansare. Acum derulează operațiunea de lansare a tărgii către baza peretelui, de unde vor transporta victima către locul unde sunt așteptați de ambulanța trimisă pentru preluarea victimei”, a mai transmis Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

O biserică, monument istoric din Râmnicu Vâlcea, zona Râureni,...

ȘTIRI GdS