10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa primăria Călăraşi se fură apă de la hidrant

La primăria Călăraşi se fură apă de la hidrant

La Primăria Călărași, consum fraudulos de apă. Compania de Apă Oltenia continuă, în tot judeţul Dolj, verificarea branşamentelor pentru depistarea şi eliminarea celor ilegale. Între consumatorii frauduloși descoperiți în cadrul acțiunii desfășurate astăzi, 16.07.2021, se află și Primăria Călărași.

Angajații instituţiei foloseau apa de la hidrantul destinat exclusiv situațiilor de urgență, pentru spălatul autoturismelor personale și udatul zonelor verzi. Astăzi, 16.07.2021, echipele Companiei de Apă Oltenia au acționat pe raza localității Călărași, unde au fost depistate, din nou, zeci de branșamente ilegale la reţeaua publică de apă potabilă. Între consumatorii frauduloși se numără şi Primăria comunei Călărași.

Angajații instituției foloseau hidrantul destinat exclusiv intervențiilor în situații de urgență, pentru umplerea cisternelor, udatul zonelor verzi și spălatul mașinilor, lucru interzis. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale cu cele constatate, ce vor fi înaintate organelor de cercetare penală în vederea tragerii la răspundere a celor găsiți vinovați de furt de apă.

Revenim cu apel către toți utilizatorii: apa potabilă este destinată doar consumului casnic, întrucât utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime.Acțiunile de verificare a branșamentelor vor continua în toate localitățile în care operează Compania de Apă Oltenia, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CAO.

Branșamente ilegale în comuna Bârca

Angajații Companiei de Apă Oltenia au mai desfăşurat o astfel de acţiuni şi în comuna Bârca. O acţiune de eliminare a branşamentelor ilegale de pe raza localităţii. Toate procesele-verbale întocmite în urma acestei acţiuni vor ajunge pe masa oamenilor legii pentru cercetări şi tragerea la răspundere a celor găsiți vinovaţi de furt de apă. Acțiunile de verificare a branșamentelor vor continua în toate localitățile în care operează Compania de Apă Oltenia.

Branşament ilegal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS