14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni amendați după facturile aruncate la gunoi

Craioveni amendați după facturile aruncate la gunoi

Mai mulţi craioveni au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru că au aruncat gunoiul lângă tomberon. Unii dintre ei au fost depistaţi după facturile şi chitanţele aruncate la platformele de gunoi.

Craiovenii au fost amendaţi cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei pe motiv că au aruncat gunoiul pe domeniul public.

Craioveni amendați, pe baza facturilor aruncate la gunoi
Craioveni amendaţi că au aruncat gunoiul pe domeniul public

Poliția Locală a identificat și sancționat, în ultimele două zile, mai mulți cetățeni care au aruncat gunoiul în diferite zone din Craiova, pe domeniul public. Astfel, au fost sancționate, de către polițiștii locali, 7 (șapte) persoane, cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei pentru deșeuri aruncate pe trotuar sau pe stradă, în zone nepermise din Cartierul 1 Mai – între Ciupercă și Spitalul Clinic Județean de Urgență și, respectiv, zona Pelendava, din cartierul Craiovița – zona Materna și din Rovine – zona părculețului de pe strada Nicolae Iorga. Una dintre aceste persoane a fost depistată pentru că a aruncat o grămadă de moloz pe strada Dorna. Acțiunile Poliției Locale sunt zilnice, în toate cartierele municipiului.

Craioveni amendați, pe baza facturilor aruncate la gunoi. Și-au recunoscut vina

Persoanele respective şi-au recunoscut faptele şi au semnat procesele-verbale de contravenție.

De remarcat este faptul că începând din această lună multe dintre platformele de gunoi din zona de blocurilor au fost pline cu deşeuri aruncate direct lângă tomberoanele de gunoi. Schimbarea operatorului de salubritate a creeat un adevărat haos în oraş. De multe ori, noul operator ridicând doar gunoiul din containere, iar pe cel de lângă acestea lăsându-l neatins. Craiovenii au postat pe facebook imagini cu platformele de gunoi din oraş.

Craioveni amendați, pe baza facturilor aruncate la gunoi
Platformă de gunoi din Craioviţa Nouă/foto:facebook

„Aşa arată locul după ce au ridicat gunoiul. Ceea ce se găsește afară de tomberon, rămâne acolo. Înainte strângeau doamnele de la curățenie a asociaţiei de locatari, acum, nu. Arată asa, Craioviţa, din cauza celor care caută şi a locuitorilor de la case, biserică, magazine, care seara, pe întuneric,sau chiar ziua aruncă. Sunt convinsă că nu doar în Craiovita se întâmplă aşa”, spune o craioveancă.

Platformă de gunoi în centrul Craiovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS