10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltarea străzii Potelu a paralizat traficul în zona Parc - Bănie

Asfaltarea străzii Potelu a paralizat traficul în zona Parc – Bănie

Asfaltarea străzii Potelu din Craiova a dat peste cap traficul din zonă. Pentru şoferii care au dorit să ajungă la Spitalul Militar sau Centrul Comercial Bănie, dinspre Romaneşti sau cartierul 1 Mai, drumul a fost un chin, atât ieri, cât şi astăzi.

Din cauza lucrărilor, pe strada Potelu se circulă bară la bară, până la giratoriul din intersecţia cu strada Caracal, însă ambuteiaje s-au creat şi pe străzile adiacente. Coloane de maşini s-au format atât pe strada Unirii, pe sensul de mers către Parcul „Romanescu“, cât şi pe strada Corneliu Coposu, tot pe sensul de mers către parc. Şi pe strada Caracal s-a circulat bară la bară, chiar şi pe bulevardul Gheorghe Chiţu, pe tronsonul cu sens unic care duce spre Chiriac.

Strada Potelu este asfaltată în baza acordului cadru de întreţinere şi reparare a străzilor, aleilor şi parcărilor din Craiova. Nedumerirea şoferilor era legată de ora la care se fac lucrările, adică în perioada de vârf, când traficul este intens. „Nu ştiu de ce nu asfaltează noaptea astfel de străzi. După ora 20.00 traficul pe aici este lejer, se putea asfalta în voie. Acum ce fac? Blochează nu doar strada Potelu, ci şi străzile celelalte. Nu aţi văzut cum se circulă spre Parcul «Romanescu»? Toţi şoferii s-au orientat spre rute ocolitoare şi traficul s-a blocat şi mai rău. Abia acum îţi dai seama cât de importantă era această stradă (Potelu – n.r.) în preluarea traficului. Ar fi mult mai bine dacă ar lucra noaptea“, a spus un şofer.

Cât va mai dura asfaltarea străzii Potelu

Potrivit reprezentanţilor firmei de construcţii, chinul şoferilor va mai dura câteva zile.

Asfaltarea străzii Potelu din Craiova a dat peste cap traficul din zonă
Asfaltarea străzii Potelu din Craiova a dat peste cap traficul din zonă

„Am lucrat şi seara şi pe zi, pentru a termina cât mai repede cu reparaţiile de pe strada Potelu. Am şi lăsat un sens de mers liber, tocmai pentru a nu se bloca şi mai rău traficul. Avem avizul Biroului Rutier, avem şi sprijinul Poliţiei Locale, mai avem de lucru câteva zile şi gata, dăm drumul la circulaţie. Mâine, cel târziu poimâine suntem gata cu asfaltarea“, a precizat, pentru GdS, reprezentantul cu lucrările din partea Domarcons SRL, firma care se ocupă de repararea străzilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS