11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Aparegio face un apel către toți utilizatorii să raționalizeze folosirea apei

Gorj: Aparegio face un apel către toți utilizatorii să raționalizeze folosirea apei

Odată cu instalarea temperaturilor ridicate, consumul de apă a crescut considerabil, iar debitele la sursele de apă scad brusc.

Pentru a amâna sau evita distribuirea apei la program, trebuie să se utilizeze apa potabilă doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic.

„Printr-un consum rațional, în special în timpul orelor de vârf, pe perioade de secetă, utilizatorii pot evita privarea fundamentală de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice. Acțiuni precum udatul grădinilor sau spălatul covoarelor și mașinilor „contribuie” la scăderea presiunii sau întreruperea totală a apei. Utilizatorii care vor fi depistați că întreprind astfel de activități vor fi sancționați în temeiul Legii Apelor nr. 107/1996 cu modificările și completările ulterioare, care stipulează clar faptul că este prioritară satisfacerea nevoilor de apă ale populației și, în acest scop, se interzice risipa apei potabile prin folosirea în alte scopuri decât consumul”, conform Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS