15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de turiști, așteptați la Rânca și pe Transalpina pentru a scăpa de caniculă

Sute de turiști, așteptați la Rânca și pe Transalpina pentru a scăpa de caniculă

Sute de turiști din Gorj și din întreaga țară sunt așteptați la Rânca în acest week-end. Stațiunea montană sau Transalpina reprezintă refugiul perfect pe timp de caniculă. Diferența de temperatură este și de zece grade Celsius. La munte aerul devine respirabil, iar diminețile sunt răcoroase.

În plus, toți elevii intră de vineri în vacanță și tot mai multe familii vor începe să călătorească înspre destinații turistice, din acest week-end. Excepție vor face, desigur, elevii care încă trec prin focurile examenelor naționale. Potrivit, cabanierilor, în această vară la unitățile de cazare mai mari din stațiune vor fi organizate mai multe tabere pentru elevi. În Rânca sunt și două parcuri de aventură, unde turiștii pot practica sporturi extreme sub supraveghere de specialitate.

Transalpina în loc de Transfăgărășan

Zona turistică montană Rânca și Transalpina au devenit principalele obiective vizitate de turiștii din județ și nu numai care apeciază drumețiile montane. De asemenea, Transalpina este o alternativă la Transfăgărășan, dat fiind faptul că drumul respectiv nu este încă deschis circulației autovehiculelor. Transalpina mai are un avantaj însă. Este cea mai înaltă șosea din țară, trecând pe la cota 2.145 de metri, în Pasul Urdele.

Cabanierii din Rânca sunt pregătiți să îi întâmpine pe turiști și sunt deja făcute la multe unități rezervări pentru grupuri. La Rânca vor fi organizate în acestă vară inclusiv tabere pentru elevii din mai multe județe ale țării, mai ales că va începe și cea mai lungă vacanță. „Am făcut presiuni încă din martie, aprilie pe lângă drumari, să fie începută deszăpezirea pe Transalpina. Oamenii au înțeles și au trimis utilajele S-a reușit destul de repede să fie făcută deszăpezirea și punerea la punct a șoselei.

Este păcat să ai în județ un asemenea magnet pentru turiști și să nu profiți de el la maximum. Toată lumea are de câștigat de pe urma Transalpinei: producători locali de produse tradiționale, pensiunile, stânele, benzinăriile. Și așa nu e deschisă decât puține luni pe an și e din ce în ce mai căutată de turiștii din țară și vin și din Europa de Est, Centrală și de Sud. Merită deplasarea”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS