10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFinanțare de la CNI pentru reabilitarea Casei Tineretului

Finanțare de la CNI pentru reabilitarea Casei Tineretului

Se caută fonduri la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea unui imobil din patrimoniul public al muncipiului Târgu Jiu. Este vorba de Casa Tineretului din oraș.

Este o clădire care se află în administrarea Consliului Județean Gorj.

Imobilul a fost preluat de la o firmă de lichidare și nu mai există varianta să fie transformat în altceva, în afara scopului pentru care a fost construit. Va fi executat un studiu de fezabilitate pentru accesarea de fonduri în vederea reabilitării și punerii în valoare.

Intenția conducerii Consiliului Județean Gorj este de a accesa fonduri guvernamentale pentru reabilitarea construcției. Un proiect în acest sens va fi depus la Compania Națională de Investiții. Sunt însă foarte multe proiecte din țară depuse la organismul respectiv de finanțare, astfel că nu se știe exact în ce an se va putea atrage finanțarea.

Casa Tineretului este un imobil construit în perioada comunistă. Nu a mai beneficiat de peste 30 de ani de lucrări ample de reparații și modernizare.

Este de amintit că în municpiul Târgu Jiu există și Casa de Cultură, preluată de la o firmă de lichidare de către Primăria Târgu Jiu.

Lucrările de reabilitare, în valoare de peste 4 milioane de euro vor debuta luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS