14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe când nu mai au pacienţi, medicii de la Spitalul Covid Cărbunești vin la serviciu și stau de vorbă!

De când nu mai au pacienţi, medicii de la Spitalul Covid Cărbunești vin la serviciu și stau de vorbă!

Situație explozivă la Spitalul COVID din Târgu Cărbunești, unde nu mai există pacienți cu coronavirus.

De aproape o săptămână, spitalul este gol și secțiile îi așteaptă pe bolnavii de coronavirus. De o lună și jumătate, incidența COVID la nivelul județului Gorj a scăzut drastic și tinde către zero (0,03 marți). Unitatea medicală din Cărbunești interna exclusiv pacienți COVID și are porțile închise pentru bolnavii cu alte tipuri de afecțiuni. Prevederile legale în vigoare interzic primirea altor pacienți în afara celor care sunt infectați cu coronavirus.

Astfel, din lipsă de bolnavi COVID, unitatea medicală este pustie în momentul de față. Singurii care sunt în clădirea cu peste 200 de paturi, fiind medicii. Este unul din spitalele de mărime medie din județul Gorj și nu deservește numai populația din orașul Târgu Cărbunești, ci și din localitățile limitrofe. Nu mai este cazul pentru că pacienții nu pot fi primiți la consultații sau internați. 

„Vin și discută și vedem ce mai avem de făcut”

Managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, unitate medicală COVID, a declarat că, în lipsă de pacienți, angajații vin la serviciu și discută legat de ce mai este de făcut.

„Vin și discută și vedem ce mai avem de făcut, dacă măsurile luate până acum sunt bune și vedem ce mai avem de făcut. Trebuie amintit că, după ce am rămas fără pacienți, adică săptămâna trecută, au luat măsuri pentru dezinfecție și igienizare ample la nivelul întregii unități.

A fost curățat totul, pentru a fi pregătăți când vom putea primi și alte categorii de pacienți. Am reorganizat secțiile: vom mai păstra o zonă pentru pacienți COVID și pentru ATI COVID și vor fi circuite separate. Este nevoie să fie modificate câteva ordine la nivel central.

Noi am comunicat situația Direcției de Sănătate Publică și faptul că dorim să ne reluăm activitatea și cu alte categorii de pacienți. Se așteaptă după acele decizii. Sper să dăm drumul din 15 iunie. Lumea vine la spital să se trateze, dau telefoane. Au așteptat după medici și acum nu pot să vină la spital, deși nu mai este niciun pacient. Sunt foarte mulți care așteaptă să ne reluăm activitatea”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești. 

Și Spitalul Județean aproape că a rămas fără pacienți COVID

Și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu numărul pacienților a scăzut simțitor. Au fost zile în care la unitatea medicală nu a mai fost adus niciun pacient care să fie suspect sau confirmat cu coronavirus.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, în unitatea spitalicească mai era marți internat un singur pacient cu coronavirus, fiind alocate 75 de paturi. De asemenea, erau zero pacienți la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, numărul total de paturi disponibile fiind de 12.

Mai sunt 16 pacienți suspecți care sunt internați în zonele tampon, înainte să fie aduși în secții. Niciun salariat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu este infectat cu coronavirus, iar ultimele 250 de teste COVID realizate în cadrul Laboratorului de genetică moleculară au fost toate negative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS