20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConvențiile între Termo Urban și locatari rămân o necunoscută

Convențiile între Termo Urban și locatari rămân o necunoscută

Craiovenii nu încheie convenții individuale cu noul furnizor de căldură al orașului, SC Termo Urban. Însuși primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu preciza în cadrul ședinței de Consiliu Local de săptămâna trecută:

“În ceea ce privește contractul individual cu fiecare proprietar, noi am discutat cu fiecare asociație în parte, din păcate nu se întâmplă și nu suntem la parametrii la care ne așteptam cu încheierea acestora”.

Este cunoscut faptul că autoritățile și reprezentanții noii societăți de furnizare a energiei termice în orașul Craiova, SC Termo Urban au spus că intenționează ca odată cu încheierea contractului cu asociațiile să încheie și convenții individuale cu locatarii.

„Vom încheia contracte cu asociaţiile cât şi convenţii individuale cu proprietarii. Noi avem o informare la contracte în care le explicăm ce au de făcut pentru încheierea acestor convenţii. Conform Legii nr. 196/2018, furnizorul vine cu această propunere către asociaţii sau invers. În cel mai scurt timp, asociaţiile trebuie să întocmească documentaţia necesară încheierii convenţiilor individuale. Este şi interesul dumnealor să încheie aceste convenţii.

Contractul nu aduce nimic nou, este un contract cadru stabilit printr-o legislaţie. Noi nu putem pune clauze abuzive în acest contract. despre convenţiile individuale ştim cu toţii. Sunt asociaţii de proprietari care aveau încheiate convenţii individuale şi pe vechea societate. Factura se va emite pe 15 mai şi până la acest moment trebuie să avem încheiate toate contractele”,

spunea Lorena Nicolăiţă, administratorul SC Termo Urban la momentul începerii activității societății.

Termo nu i-a anunțat, locatarii n-au semnat

A trecut mai mult de o lună și la acest moment în Craiova nu s-a semnat nici un contract individual cu furnizorul de căldură al orașului. Craiovenii sunt reticenți în a semna astfel de convenții care să-i lege de Termoficare. Mulți spun că, atât timp cât consumul nu este individualizat nu se pot încheia contracte individuale cu SC Termo Urban.

„Am încheiat contractul cu furnizorul, dar convențiile individuale nu s-au încheiat. Termo nu ne-a dat nici un formular, nu am discutat nimic legat de aceste convenții. În plus nici locatarii nu și-au arătat disponibilitatea, au respins această ideea. În primul rând că, nu se pot încheia astfel de convenții, atâta timp cât consumul nu este individualizat,

spune Gheorghe Irimescu, președintele Asociației de proprietari nr.19 Brazda lui Novac.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari ridică cu toții aceeași întrebare: Se poate încheia convenție individuală fără contorizare individuală?

„Convenții individuale nu cunosc să se fi semnat la nivelul asociației noastre. Într-adevăr președintele a încheiat contractul de furnizare cu noua societate, dar nu și convențiile individuale. Știu că, de exemplu, în București, unde rămâneau puține apartamente branșate la sistemul centralizat de încălzire le anulau gigacalorimetrul din subsol și le facturau individual în funcție de inventarierea corpurilor de încălzire din apartament. Nu cunosc să ne fi anunțat Termo Urban ceva până la această dată”,

spune Anca Radu, administratorul Asociației de proprietari 4 Lăpuș.

Convenție și contract

Convenția de facturare individuală a consumurilor de energie termică este o Anexă la Contractul de furnizare a energiei termice, aprobat prin Ordinul nr. 483 din 29 septembrie 2008 al ANRSC. Reprezentanții SC Termo Urban nu au precizat dacă până la această dată s-au încheiat sau nu convenții individuale în Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS