10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziție florală cu vânzare de plante, în Piața Frații Buzești

Expoziție florală cu vânzare de plante, în Piața Frații Buzești

Expoziția florală din Piața Frații Buzești Craiova, special organizată de Primărie împreună cu TRADEM și Expo Flora de Zilele Craiovei, s-a deschis, în această dimineață, publicului. Oamenii pot veni și admira sau fotografia cele trei exponate din Piața Buzești, și în același timp pot trece și pe la comercianții de la tarabe să cumpere flori. Prețurile nu sunt foarte mari, sunt asemănătoare cu cele din piețele Craiovei. Evenimentul din Centrul Vechi al Craiovei pare a fi mai mult un târg de plante, flori decât o expoziție florală.

Cele trei exponate sunt plasate într-un cadru verde alcătuit din plante, flori sau gazon și reprezintă fie Turnul Eiffel, o cabină telefonică londoneză sau o machetă mai tristă a Big Ben-ului (turnul cu ceas din mijlocul Londrei).

10 comercianți la expoziția florală din Piața Frații Buzești

La expoziție au venit 10 comercianți din zona Olteniei, din Vâlcea, Olt (Caracal) și Craiova (Ișalnița, Ghindeni), iar prețurile plantelor pornesc de la 2,5 lei și sunt accesibile pentru toată lumea.

,,A fost totul spontan. Acum am venit. Știu că durează până marți. Am numai flori produse de mine, de balcon, de jardiniere, de grădină foarte multe, perene foarte puține. De sezon. Mușcatele sunt perene. Prețurile sunt accesibile. Deci, nu sunt prețuri foarte mari, depinde și de zonă. Fiecare cu zona lui. Bucureștiul merge pe prețuri foarte mari, Craiova mai…”, spune Liliana Popescu, comerciant.

Palmieri, leandri, trandafiri, lavandă, mentă și busuioc

Florile pe care le puteți găsi la tarabe sunt atât plante aromatice, cât și plante pentru interior și exterior. Prețurile sunt accesibile și modelele variate: de la gard viu, cerceluș, trandafiri japonezi, palmieri, mușcate până la busuioc, mentă și lavandă.

Daniela, o altă comerciantă, a adus de la Roșiori de Vede o multitudine de plante și flori. ,,Suntem la Zilele Craiovei care s-au organizat anul acesta. Venim de la Roșiori de Vede. Avem varietate de plante, atât aromatice, cât și plante pentru interior și exterior. Avem trandafirul japonez, avem leandri foarte frumoși, avem gardul viu, cerceluș, crassula, două soiuri de palmieri, rozmarin, busuioc, trei soiuri de mentă, lavandă. Avem și pergole de vânzare. Vă așteptăm cu mare drag să ne vizitați și să cumpărați. Prețurile sunt foarte accesibile. Trandafirul japonez, două plante la ghiveci, 40 de lei, trandafirul cu trei plante la ghiveci, varietate de culori, 60 de lei, leandru 25 de lei, respectiv 60, cerceluș, carassula la 20 de lei. Tot ce înseamnă plantă aromatică și mentă la 20 de lei. Palmierii la 300 de lei și la 350. Lantana, gardul viu și floarea cameleon la 15 lei. Prețuri accesibile”, spune Daniela.

O altă comerciantă a venit de la 15 km de Craiova cu flori crescute în propriile sere.

,,Avem sere la Ghindeni, la 15 km de Craiova. Din butași mici, semințe. Petunii, dalii, verbine, mușcate, cerceluș, coada pisicii. De toate. Prețurile încep de la 2,5 lei. Speciale ar fi dipladeniile, ele se cațără, sunt perene”, spune comercianta.

O familie venită în vizită la rude în Craiova, s-a oprit să cumpere o floare pentru rudele din Craiova. ,,Foarte faină expoziția. Îmi place. Noi suntem din Timișoara și am luat pentru o mătușă de-a noastră. Ne place”.

Tarabele cu flori îi așteaptă pe craioveni până marți, între orele 09:00 – 21:00, în Piața Frații Buzești.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS