10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei secții din Spitalul Județean vor fi modernizate

Trei secții din Spitalul Județean vor fi modernizate

Continuă proiectele de modernizare la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Încă nu au fost reabilitate toate secțiile din cadrul unității medicale.

Au fost aprobate fonduri pentru modernizarea și dotarea cu echipamente și mobilier a trei dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În momentul de față este în derulare licitația pentru achiziția servciilor de asistență tehnică prin diriginte de șantier pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare secțiile medicină internă I, gastroenterologie și neonatologie Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, din strada Progresului. Sunt secțiile care au nevoie urgentă de reabilitare.

În special la Secția neonatologie, acolo unde sunt îngrijiți nou-născuții, înainte de a ajunge la mame, este nevoie de lucrări ample de modernizare și de aducere la standardele actuale a spațiilor respective.

Reabilitarea termoenergetică la Spitalul din strada Tudor Vladimirescu

În perioada următoare va intra în reabilitare și pavilionul din strada Tudor Vladimirescu, precum și Unitatea Primiri Urgențe din aceeași clădire. Finanțarea este de aproape 30 de milioane de euro și banii provin din fonduri europene nerambursabile.

Este de precizat că proiectul de reabilitare termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu costă 21 de milioane de lei. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, proiectul de modernizare și extindere a Secției UPU este în valoare de 8,5 milioane de lei. „Sunt două investiții majore care se vor face la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Depinde una de alta și în momentul în care vom avea proiectul tehnic la reabilitarea termoenergetică se va putea începe realizarea proiectului de modernizare și dotare a UPU“, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS