10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa Tineretului din municipiul Târgu Jiu va fi reabilitată cu fonduri de la CNI

Casa Tineretului din municipiul Târgu Jiu va fi reabilitată cu fonduri de la CNI

Casa Tineretului din Târgu Jiu ar putea fi reabilitată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Este cea de-a doua casă de cultură din muncipiu, care, de ani de zile, nu mai este funcțională.

Casa Tineretului a fost preluată de către Consiliul Județean Gorj și nu a mai fost deschisă în ultimii ani. Are nevoie de reparații complexe și va fi supusă unui program de reabilitare. Aici au funcționat în trecut o unitate de învățământ și câteva asociații, precum și agenți economici mai mici. Casa Tineretului ar putea găzdui inclusiv evenimente cu public, după ce va fi modernizată.

Conducerea Consiliului Județean Gorj va solicita fonduri Companiei Naționale de Investiții atât pentru partea de proiectare, cât și pentru reabilitare. Compania Națională de Investiții asigură o finanțare de 4 milioane de euro și pentru reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.

Imobilul a fost preluat de Primăria Târgu Jiu în urmă cu mai mulți ani. Lucrările la Casa de Cultură ar putea fi demarate în această vară. Proiectul trebuie să fie finalizat în 14 luni.

Proiect pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

Eugen Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că lucrările care vor dura 14 luni vor debuta în jurul datei de 1 iulie. Proiectul prevede o sală de spectacole cu 600 de locuri care va dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare.

Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje. Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură.

De asemenea, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supraveghere video. Se va realiza și izolarea termică a clădirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS