17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările la depozitul de gunoi trebuie să fie gata până pe 12 iunie

Lucrările la depozitul de gunoi trebuie să fie gata până pe 12 iunie

Polaris Mediu trebuie să finalizeze până pe 12 iunie instalația pentru captarea și arderea gazelor emanate de gunoiul din depozitul de la Târgu Jiu.

Situația gestionării deșeurilor la nivelul județului Gorj este una delicată, dat fiind faptul că gunoiul nu mai poate fi transportat la depozitul din Drobeta Turnu-Severin decât până pe 30 iunie. Cei din Mehedinți nu vor mai primi gunoi din alte județe și implicit din Gorj. Este obligatoriu astfel ca depozitul de la Târgu Jiu să fie redeschis de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în condițiile în care vor fi efectuate și lucrările la noua instalație de ardere. Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiiului Județean Gorj, a precizat că vestea bună este că până pe 12 iunie nu va fi majorat tariful la salubritate, unde funcționează operatorul angajat de ADIS.

Vor un depozit nou

Șefii Consiliului Județean Gorj iau în calcul și construirea unui nou depozit de gunoi la nivelul județului. În momentul de față, depozitul de gunoi administrat de Polaris Mediu este închis de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, din cauză că nu sunt îndeplinite condițiile din autorizația integrată de mediu. Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că se caută surse de finanțare și o zonă potrivită pentru realizarea unui depozit nou de deșeuri. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla cu groapa actuală de gunoi, care se află la Târgu Jiu.

„Situația este una delicată, având în vedere că nu mai este foarte mult până la data de 12 iunie. Nu știm ce se va întâmpla după data respectivă legat de prețul la gunoi. Problema este în tot județul. Toată lumea speră că va fi construită instalația și se va redeschide depozitul. Nu avem însă garanția că se va rezolva și problema poluării olfactive. Vom vedea după ce va deveni funcțională instalația de ardere. Consiliul Județean Gorj ia serios în calcul atragerea de finanțare pentru construirea unui depozit nou, în altă parte, mai la distanță de așezări umane. La Galați au reușit să construască un depozit nou de deșeuri și lucrurile fucționează bine. Din Planul de Tranziție Justă nu putem să luăm fonduri, decât pentru rampe de gunoi și nu pentru depozite”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS