20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBugetul CEO prevede pierderi de 704 milioane de lei

Bugetul CEO prevede pierderi de 704 milioane de lei

Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia, aprobat recent, prevede pierderi de 704 milioane de lei. Față de anul trecut este o reducere cu 300 de milioane de lei a pierderilor estimate pentru anul în curs.

Bugetul companiei energetice vorbește și despre creanțe de recuperat de peste 700 de milioane de lei. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, anul acesta producția de energie electrică prognozată este de peste 10 terawați. Producția de cărbune este estimată la 15 milioane de tone. Tot în 2021 este propusă reducerea cu o mie de persoane a numărului de salariați. Mai mult de jumătate sunt mineri și energeticieni care s-au pensionat sau se vor pensiona până la finalul acestui an. De la 1 iulie va debuta și programul de disponibilizări colective cu plata unor salarii compensatorii de la Bugetul de Venituri și Cheltuieli al CEO, aprobat recent de către Guvern.

Sindicatele și administrația reiau negocierile pentru salarii

Luni este programată o nouă ședință a Comisiei de Negociere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sindicatele și administrația vor negocia din nou pe tema majorărilor de venituri la companie. Se va avea în vedere și includerea sporului de producție și a adaosului în salariu. În acest sens, au fost realizate trei simulări cu privire la includerea sporurilor în salariul de bază. Au fost și cazuri în care unii angajați au avut de pierdut. Prin urmare, este nevoie să fie găsite soluțiile necesare, astfel încât nimeni să nu piardă.

Se caută și variante pentru o creștere de salarii. Este de amintit că recent a fost aprobat Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia. Fondul de salarii a fost reîntregit cu suma de 25 de milioane de lei. Acesta era mai mic decât anul trecut, din cauza trimiterii angajaților în șomaj tehnic. Așadar există posibilitatea unor posibile majorări de venituri la Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, Guvernul a anunțat clar că la companiile de stat cu pierderi sunt interzise orice creșteri de salarii în anul 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS