13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPielești, a doua comună din Dolj cadastrată integral. Cărți funciare gratuite pentru locuitori

Pielești, a doua comună din Dolj cadastrată integral. Cărți funciare gratuite pentru locuitori

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj a finalizat lucrările de cadastru general în comuna Pielești. Pielești este a doua unitate administrativ-teritorială din județul Dolj cadastrată integral din bani europeni. Noile cărți funciare ale celor 14.369 de imobile din comună au fost înmânate autorităților locale, astăzi.

La eveniment au participat primarul comunei Pielești, Ion Irinel Irimescu, directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu, inginerul–șef al OCPI Dolj, Ionuț Alexandru Popescu și șeful Biroului de Înregistrare Sistematică al OCPI Dolj, Ana Maria Pităroiu.

Cărți funciare gratuite pentru locuitorii din Pielești

Proprietarii celor peste 14.000 de imobile vor primi, săptămâna aceasta, noile cărți funciare. Documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

În comuna Pielești, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2019 și a vizat o suprafață totală de 6.568,34 de hectare.

„31 de UAT-uri din județul Dolj beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului general. În două comune, Brădești și Pielești, înregistrarea sistematică a proprietăților a fost finalizată. La Dioști lucrările sunt în derulare. Celelalte 28 de UAT-uri sunt în faza de licitație și/sau încheierea contractelor de achiziție”, a precizat directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu.

În Dolj, 6 comune sunt cadastrate integral din 111

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, șase sunt cadastrate integral (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 64 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS