10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza pentru următoarele două săptămâni ( 17 – 30 mai. Vremea va fi oscilantă în decursul următoarelor două săptămâni (17 – 30 mai), interval în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse

Oltenia

În Oltenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi în general răcoroasă, cu temperaturi maxime de 18 – 22 de grade, posibil mai scăzute în data de 20 mai, respectiv minime de 7 – 11 grade, mediat regional. Începând din 23 mai, temperatura aerului va fi în creştere până la valori în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii mai şi chiar peste mediile multianuale, cu 24 – 27 de grade în orele după-amiezelor şi de 10 – 15 grade, în timpul nopţilor. Probabilitatea pentru ploi pe suprafeţe extinse va fi mai ridicată în zilele de 17, 19 şi 20 mai. Pentru restul intervalului de referinţă, vor fi pe alocuri fenomene de instabilitate atmosferică.

La munte

La munte, până la finalul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 6 – 12 grade şi ale minimelor de 0 – 6 grade, cu valori uşor negative la altitudini mari. Încălzirea vremii estimată după data de 23 mai va determina valori termice apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai: 8 – 16 grade cele diurne şi 2 – 8 grade cele nocturne. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar în special în prima săptămână când instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra local cantităţi de apă însemnate. În primele zile, la altitudini în general de peste 1.800 de metri, vor fi şi averse de lapoviţă sau ninsoare.

Dobrogea

În Dobrogea, în prima săptămână, vor fi alternanţe între zile cu o vreme normală termic pentru această perioadă din an, cu maxime de la 19 la 24 de grade, şi zile mai răcoroase când, mediat regional, la amiază vor fi temperaturi de 17 – 20 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 12 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic apropiat de cel caracteristic în a doua decadă a lunii mai în zona de Litoral, cu valori diurne de 20 – 22 de grade, şi temperaturi peste mediile multianuale în partea continentală, în medie 24 – 26 de grade. Probabilitatea pentru ploi locale, temporare va fi mai ridicată în zilele de 17, 19 şi 20 mai, iar pentru restul intervalului de referinţă este estimat un regimul pluviometric deficitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS