13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAzaleea, fetița cu ochii ca seninul cerului

Azaleea, fetița cu ochii ca seninul cerului

Azaleea este o fetiță cu ochii ca seninul, cu părul buclat, numai bună să o pui în raftul cu păpuși. Are doi ani și zece luni și o poveste tristă. Destinul a vrut parcă într-adins să-i umbrească copilăria și a aruncat-o în brațele unei boli nemiloase. Copila a schimbat fără voie jocul zglobiu și lipsit de griji cu un pat de spital și cu suferința.

Totul a început în urmă cu un an, într-o dimineață nefastă. Mama fetiței își reamintește cum a început coșmarul care nici până azi nu a luat sfârșit.

“În vara anului trecut a început să aibă vărsături matinale. Apoi au apărut pierderi de echilibrul. Iniţai am avut impresia că are enterocolită. Am ajuns cu ea la UPU şi am început un tratament pentru enterocolită. Numai că rezultatul nu s-a văzut. Starea fetiţei era aceeaşi. Tratamentul nu avea rezultat şi ne-am întors la UPU. Până la urmă, am fost internată cu fetiţa şi i s-a făcut un CT. Rezultatul a fost ca un trăsnet”, povestește mama fetiței.

De la enterocolită la cancer

Firul întâmplărilor se precipită și ce părea a fi o simplă enterocolită s-a transformat într-un coșmar. Cum poți numi în alt fel cancerul, o boală perfidă care îți lovește propriul copil. Azaleea, deși a ajuns în spital și a fost tratată de enterocolită a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală de ventricul IV.

La doar doi anișori, Azaleea a fost diagnosticată cu o tumoră malignă

“Diagnosticul dat de medici a fost de tumoră malignă de ventricul IV plus hidrocefalie, adică tumora împiedică lichidul cefalorahidian să circule şi se formează hidrocefalia. De la spitalul din Craiova ne-au pus copilul în braţe şi ni s-a recomandat să mergem la Cluj sau în Germania. Era sfârșit de săptămână, am plecat totuşi la Bucureşti, copilului îi era rău. Aici am fost refuzaţi de trei spitale, la Grigore Alexandrescu nu are secţie de Neurochirurgie, la Marie Curie nu avea medic de gardă pe Neurochirurgie. Am mers la „BagdasarArseni” ni s-a spus să aleg un medic curant şi să cer acordul acestui. Numai că nu m-am înţeles cu acesta şi am plecat la Cluj. Aici am făcut un examen RMN şi fetiţa a fost băgată imediat în operaţie”,

povestește mama.

Azaleea a trecut cu bine de prima operație

Un copil de doar doi ani trecea printr-o intervenție complicată. Era singura lui șansă de-a supraviețui. Azaleea și cei de lângă ea, familia, și-au adunat puterile ca să treacă peste această încercare dramatică. Chipul angelic al micuței Azaleea a fost umbrit de încercări și dureri pe care unii nu le duc, poate, o viață întreagă.

A lăsat patul de spital și s-a întors acasă dornică să redevină copilul care a fost înainte. Dumnezeu parcă pusese umărul ca viața tuturor să intre pe făgașul normal.

“Ulterior i s-a făcut un RMN de control şi rezultatul a fost impecabil. În decembrie anul trecut am făcut alt RMN şi totul era bine. Medicul ne-a spus că totul este bine şi sunt puţine semne ca tumora să recidiveze”,

povestește mama Azaleei.

Act medical

Boala s-a întors

Viața a trântit, din nou, cu mica fetiță de pământ. Întreaga familie a fost lovită, s-a simțit neputincioasă când s-a văzut pentru a doua oară aruncată într-o luptă nedreaptă. Boala a recidivat, pentru Azaleea stările de vomă și pierdera echilibrului au revenit. Părinții au fost puși în gardă și au urgentat investigațiile.

Anul acesta în luna aprilie, fetița a început să vomite. Am zis să nu mă panichez. Am observat că are din nou pierderi uşoare de echilibru şi vărsăturile s-au repetat. În acest moment am luat legătura cu medicul oncolog de la Cluj. Medicul mi-a spus să urgentez RMN-ul pentru că dacă i-au revenit simptomele nu este în regulă. La RMN mi s-a confirmat că tumora recidivase împreună cu hidocefalia. Am mers din nou la neurochirurgie.

Pe 4 mai, starea fetiţei s-a agravat şi am mers la UPU Craiova, de aici a fost transportată cu o ambulanţă la Cluj. Pe data de 5 mai a fost operată. Mi s-a spus că tumora arată mult mai rău şi era mult mai agresivă. Urmează să se facă anatomopatologia. Operaţia a decurs bine, s-a scos tot la nivel macroscopic. Acum, urmează să se facă anatomopatologiei și să vedem rezultatul”,

spune mama.

Familia Azaleei a dus tot greul financiar cu propriile forțe. Nu s-a plâns, nu a cerut un ban. Tot ce au avut, au cheltuit pentru viața copilului lor, fiindcă sănătatea este o avere fără preț.

Azaleea mai are de luptat cu boala

În ciuda celor două intrevenții chirurgicale, trupul firav al micuței cu ochii de culoarea cerului senin încă mai este măcinat de boală. Pentru supraviețuirea ei, părinții trebuie să bată la alte uși, trebuie să lupte cu sistemul sanitar, dar și să adune bani pentru radioterapie cu protoni.

Azaleea, fetița cu ochii senini ca cerul

“Tumora pe care o are fetița mea se răspândeşete prin celule. Tipul de tumoră al fetiţei nu răspunde la chimioterapie, răspunde la radioterapie prin protoni. Aceasta se face doar în şase centre din lume, Germania, Italia, Elveţia Anglia, Franţa şi în Austria, cred că și în State. Acum transmitem toate datele acestor centre şi vom vedea cine ne acceptă.Tot ce am făcut pentru copilul nostru, am făcut-o cu forţe proprii. Pe ultima sută de metri ne-am dat seama că avem nevoie de sprijin, că nu vom face faţă cu toate cheltuielile. Îmi doresc să ajung cu Azaleea, să facă radioterapie, dar nu au banii necesari, așa îi dau o șansă să trăiască.

Procedura cu protoni este foarte scumpă de la 50 de mii de euro și poate să ajungă la 200 de mii de euro. Totul depinde de pacient. Copilul meu are nevoie de recuperare, a rămas cu pierderi de echilibru, are exces de furie, face crize incontrolabile. Nu pot spune că este bine. Nu am cerut până acum, dar acum ne-am dat seama că este peste puterile noastre financiare. Vreau să precizez că dacă se vor stânge bani și vor rămâne, noi îi vom dona la rândul nostru pentru un alt caz”,

spune mama.

Uniți pentru Azaleea!

Special pentru Azaleea, pentru sprijin și strângere de fonduri, mama a creat o pagină de Facebook: Uniți pentru Azaleea!

Azaleea Rădoi are nevoie de noi toți

Din fotografia de copertă a paginii de Facebook, privirea pătrunzătoare a fetiței este ca o rugăminte care se revarsă din ochii ca două lacrimi mari, azurii. În câteva rânduri este descrisă povestea trisă a micuței și rugămintea de sprijin. Dacă ar fi fost o carte scrisă, aceste cuvinte ar fi ținut loc de motto:

Nici nu știu cum să încep … În sept 2020, fetița noastra Azaleea Nichole Rădoi ,a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală. S-a intervenit chirurgical pentru înlăturarea acesteia , operația a fost un succes, înlăturându-se tumora în proporție de 100%. La scurt timp am aflat că tumora a fost un ependimom de grad ll(tumora benignă cu posibilitate de malignizare în timp). La 2 luni după operație am făcut un RMN, pentru control. A ieșit impecabil, fără nici cel mai mic rest. În aprilie a.c, Aza a început să își piardă echilibrul și să aibe vărsături matinale. Pe 27 aprilie am efectuat un examen RMN unde temerile noastre s-au adeverit … Tumora recidivase.

Ajut-o pe Azaleea să își deseneze propria poveste unde ea este prințesa eroina !”.

Fetița a fost operată pentru a doua oară pe creier în data de 05.05 a.c.. medicii spunându-ne că tumora arată mult mai urât și mult mai agresiv decât data trecută , cu alte cuvinte : ependimom grad lll. Este o boală a creierului foarte grea și foarte rară … Azaleea va trebui să urmeze tratament oncologic. În Italia am găsit o clinică care tratează acest tip de tumoră și prin tratament cu celule stem. De asemena , în momentul în care avem histopatologia tiparită o trimitem și unei clinici din Turcia. Costurile pentru astfel de terapii sunt foarte ridicate, de aceea în momentul de față nu știu să spun exact despre ce suma este vorba. Timpul este prețios când vine vorba despre diagnosticul ei. Așadar dacă vă întrebați de ce am început acestă strangere de fonduri până nu am toate actele doveditoare în mâna, e simplu : în momentul în care am actele, am nevoie și se bani ca să putem pleca ! Orice bănuț contează, nici o sumă nu e prea mică ! Ajut-o pe Azaleea să își deseneze propria poveste unde ea este prințesa eroina !”.

 Ajut-o pe Azaleea !

Orice bănuț contează, nici o suma nu e prea mică.Puținul fiecăruia este o bucățică din totul necesar Azaleei în lupta cu aceasta boala cruntă . Ajut-o pe Azaleea !

Banca Transilvania Lei  Rădoi Alexandra Aurelia RO63BTRLRONCRT0584149401 COD SWIFT : BTRLRO22

Banca ING Euro Rădoi Alexandra Aurelia RO60INGB0000999906749673

REVOLUT Lire Alexandra Aurelia Rădoi CONT : 51324547  CONTUL BĂNCII : 04 00 75 

REVOLUT Euro Alexandra Aurelia Rădoi  LT35 3250 0611 3000 1130  bic : REVOLT21 

REVOLUT Lei Alexandra Aurelia Rădoi  RO70 BREL 0005 5073 2689 0100

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS