26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInsolvența, prelungită cu 2 luni de zile la UATAA Motru

Insolvența, prelungită cu 2 luni de zile la UATAA Motru

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) din Motru va continua să rămână în insolvență. Termenul de ieșire din insolvența de 4 ani a expirat pe 21 aprilie. Ulterior, pe 5 mai, s-a mers la instanță, încă judecătorii au decis să acorde un nou termen și să nu ia vreo decizie.

Astfel, abia peste aproape două luni de zile, se va reveni la magistrați. Edilul din Motru, Cosmin Morega, a declarat că nu este exclus ca termenul de ieșire din insolvență să fie și mai mare, dacă nu va fi luată o decizie ca urmare a intrării în vacanța magistraților.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a intrat în urmă cu 4 ani în insolvență din cauza datoriilor și a problemelor economice. A fost aprobat și un plan de eșalonare la plata a debitelor și au fost stabilite și ratele pe care societatea avea obligația să le achite.

Nu au plătit certificatele de CO2

Cosmin Morega, primarul din Motru, a declarat că situația UATAA este incertă în momentul de față, din cauză că nu au mai fost achiziționate certificatele de CO2. Este nevoie de 47.000 de certificate de CO2, iar prețul a trecut de 54 de euro.

Între timp, cetățenii au început să depună cereri de debranșare de la rețeaua de apă caldă și cărdură a orașului. Oamenii au nevoie și de aprobare de la asociație. Acest lucru îngreunează procesul de debranșare. Unii motreni vor să își instaleze centrale de apartament:

„Eu nu știu exact ce planuri și-au făcut cei de la UATAA. Cum o să procedeze cu plata certificatelor de CO2? Este o investiție la început pentru un nou cazan. Nu știu de unde o să ia bani pentru toate. Cert este că sunt tot în insolvență. Nici nu știu dacă este un lucru bun sau rău acesta. Pe de o parte nu se achită penalități în continuare și toate avantajele care sunt în insolvență.”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS