21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentre temporare de vaccinare la Poarta Sărutului și la mall

Centre temporare de vaccinare la Poarta Sărutului și la mall

Două noi centre de vaccinare vor fi deschise la finalul acestei săptămâni în municipiul Târgu Jiu. Vor fi centre temporare în Parcul Central, în zona Porții Sărutului, respectiv la mall-ul din Târgu Jiu. Cetățenii din municipu, din județ și nu numai sunt așteptați în cele două noi puncte de vaccinare să vină să se imunizeze fără niciun fel de programare.

Va fi necesară doar cartea de identitate pentru înregistarea persoanelor care se vor prezenta să le fie administrat serul. Campania de vaccinare este susținută de Direcția de Sănătate Publică Gorj și Instituția Prefectului. „Vaccinarea este pasul spre normalitate! Revenirea la o viață normală și reducerea până la eliminarea în totalitatea a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 reprezintă principala noastră prioritate.

Dăm liber la vaccinare #gorjenilor care doresc să o facă! Fără programare, doar cu buletinul, dar cu respectarea normelor în vigoare! Campania de vaccinare din municipiul Târgu-Jiu este organizată în weekend-urile 15-16 mai și 22 – 23 mai, în Parcul Central din Târgu Jiu, între orele 9.00-20.00 și în Mall Shopping City, între orele 10.00-21.00. Mulțumiri pentru sprijinul acordat acestei campanii adresez în special cadrelor medicale care se vor afla la cele două centre, Direcției de Sănătate Gorj și Ministerului de Interne. Gorjenii au demonstrat că sunt responsabili, acum e rândul nostru, al autorităților, să venim în sprijinul lor și să le oferim încă o șansă la normalitate! Așadar, facem încă un pas spre normalitate și învingem pandemia împreună!”, conform prefectului de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Incidența cea mai mică e în Gorj

Până în momentul de față, sunt peste 98.000 de doze de vaccin anticoronavirus administrate. Incidența este de 0,22 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 24 de ore. În 40 de localități din Gorj, din cele 70 nu mai sunt înregistrate cazuri de coronavirus de 14 zile.

În Gorj nu mai există nicio localitate în scenariul galben și doar trei comune au incidența de peste 1. Este vorba de Turburea, Mușetești și Godinești. În Târgu Jiu se înregistrează o incidență de 0,24 de cazuri de COVID la mia de locuitori, iar la Motru 0,33 de cazuri. Gorjul este în momentul de față pe primul loc la nivel național cu incidența cea mai mică. În cursul lunii mai se va trece de 120.000 de doze de vaccin anti-COVID administrate. Populația totală a județului numără peste 355.000 de persoane. Autoritățile vor să ajungă la un procent cât mai mare de vaccinare. Acesta este și motivul pentru care vor să impulsioneze rata de vaccinare prin campaniile din week-end.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS