6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitul de gunoi, amendat cu 30.000 de lei pentru lipsa unui studiu de impact

Depozitul de gunoi, amendat cu 30.000 de lei pentru lipsa unui studiu de impact

Depozitul de gunoi de la Târgu Jiu a primit o amendă din partea Direcției de Sănătate Publică Gorj, în valoare de 30.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru lipsa unui raport cu privire la impactul depozitului de gunoi asupra mediului și populației.

A fost inițial acordat un termen privind elaborarea și redactarea studiului de impact respectiv, însă, la un control s-a stabilit că societatea care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu s-a conformat. Prin urmare, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 de lei. În plus, a fost stabilt un nou termen de conformare până la care trebuie să fie prezentat studiul solicitate de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Gorj.

În mod normal, documentul respectiv ar fi trebuit să fie finalizat în urmă cu mai mult timp, dat fiind faptul că este o activitate poluatoare, cu impact supra comunităților umane din apropiere.

Poluează olfactiv orașul

Este de amintit că depoitul de gunoi de la Târgu Jiu a rămas fără autorizația integrată de mediu din luna martie a acestui an. De peste o lună de zile firmele de salubritte care își desfășoară activitatea în județul Gorj transportă gunoiul la depozite din alte județe.

Deșeurile de la Târgu Jiu sunt transportate acum la groapa de gunoi din Drobeta Turnu-Severin. Firma care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu are obligația să realizeze o serie de lucrări pentru a obține din nou autorizația integrată de mediu din parte Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. Este instituția care a dispus suspendarea pentru șase luni a autorizației de mediu.

Depozitul poluează olfactive orașul. Firma Polaris Mediu trebuie să execute o instalație de captare a gazelor emanate de gunoi. Acestea vor fi arse într-o cameră specială de ardere. Teoretic, nu ar mai trebuie să fie probleme cu mirosul, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Termenul până la care firma Polaris Mediu a anunțat că va finaliza lucrarea este luna iunie. Anumite componente din instalație trebuie să fie importate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS