5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de locuri de parcare din Târgu Jiu, blocate de rable

Sute de locuri de parcare din Târgu Jiu, blocate de rable

Sute de rable ocupă locurile de parcare în municipiul Târgu Jiu. Sunt mașini nefolosite de către proprietari și care sunt practic abandonate pe domeniul public sau în parcările de reședință din diferite cartiere.

Șoferii nu vor să se despartă de vehiculele respective, iar sute de locuri de parcare sunt ocupate în momentul de față. În același timp, municipiul Târgu Jiu se confruntă cu o criză a locurilor de parcare. Sunt foarte puține locuri disponibile, în special în zona centrală și semicentrală. Foarte greu se găsește un loc de parcare, atunci când se ajunge cu mașina în centru, la vreo instituție, unde sunt de rezolvat probleme.

Potrivit lui Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, în momentul de față sunt peste 450 de rable abandonate în municipiu. Cele mai multe locuri de parcare sunt ocupate de mașini vechi în parcările de reședință. Locul într-o parcare de reședință costă 133 de lei pe an. Este o taxă care echivalează cu impozitul pentru un apartament cu două camere în municipiul Târgu Jiu. 

Mașina de ridicări auto va rezolva problema

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a mai spus că eliberarea locurilor de parcare în parcările de reședință ar însemna un pas înainte în ceea ce privește fluidizarea traficului rutier în municipiu.

Mașinile vechi ocupă un loc de parcare care ar putea fi folosite de o altă persoană care în prezent poate își lasă mașina pe marginea străzii și îngreunează traficul rutier.

Băluță este de părere că folosirea unei mașini de ridicări auto va elibera locurile de parcare ocupate de rable. „A fost trecută în bugetul pentru acest an cumpărarea unei mașini de ridicări auto și va funcționa și un serviciu în acest sens. Cel mai probabil angajații Transloc se vor ocupa de activitatea de ridicări auto și tot la Transloc vor fi duse și mașinile. Cred că taxa de recuperare a mașinii va fi de o mie de lei. Știu că primăria are în vedere și amenajarea une parcări mari în partea de sud a orașului unde vor putea fi duse toate mașinile vechi și se va achita o taxă anuală de către proprietarii care din motive sentimentale sau de altă natură nu pot renunța la ele”, a declarat șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

Bugetul pentru cumpărarea mașinii de ridicări auto este de peste 100.000 de euro. Serviciul de ridicări auto ar putea funcționa din această toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS