11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlatformă specială pentru colectarea hainelor care acum sunt aruncate pe câmp

Platformă specială pentru colectarea hainelor care acum sunt aruncate pe câmp

Municipiul Târgu Jiu ar putea beneficia de o platformă specială pentru colectarea hainelor vechi. Pe raza municipiului sunt multe familii, în special de rromi, care se ocupă cu vânzare hainelor vechi. Acestea sunt aduse din afara țării sau de la depozite speciale din țară care se ocupă cu importul unor astfel de produse.

Luis Popa, șeful Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor, din cadrul Consiliului Județean Gorj, a declarat că la Târgu Jiu sunt câteva zone unde hainele vechi sunt pur și simplu abandonate pe câmpuri. Una din aceste zone este strada Căpitan Buzatu. Potrivit lui Luis Popa, viitoarea platformă pentru colectarea hainelor vechi ar putea fi construită chiar în zona locuințelor de rromi, în partea de nord a municipiului Târgu Jiu. Obiectivul va fi administrat de una din societățile Consiliului Local, respectiv Edilitara Public.

Poluare majoră cu haine vechi în partea de nord a orașului

Hainele vechi vor fi colectate la platforma din partea de nord a municipiului. De aici fie vor fi predate unei companii care reciclează astfel de produse, fie vor fi incinerate de către un operator autorizat.

Cert este că, periodic, firma de salubritate din municipiul Târgu Jiu trebuie să meargă în zonele unde trăiesc rromii care vând haine vechi și să ridice de pe câmpuri lucrurile abandonate. Autoritățile organizează și acțiuni de econogizare cu ajutorul voluntarilor. Hainele aruncate de pe câmp se pot vedea și din trenurile care trec prin apropiere, imaginea fiind una dezoantă:

„Este un proiect pentru care eu insist și care trebuie să se concretizeze cu ajutorul firme Edilitara chiar în apropiere de zona unde sunt multe familii care se ocupă cu vânzarea de haine second hand. Multe din hainele care ajung în județ nu se vând sau sunt într-o stare foarte proastă. Astfel, ajung să fie aruncate pe câmpuri”, a declarat Luis Popa, șeful Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS