24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) Amenzi de peste 200.000 de lei pentru tone de deșeuri aruncate ilegal

(GALERIE FOTO) Amenzi de peste 200.000 de lei pentru tone de deșeuri aruncate ilegal

Primăria Craiova a declarat război celor care depozitează gunoaie ilegal și în zone nepermise. Peste 520 de tone de deșeuri sau moloz depozitate ilegal pe domeniul public a ridicat SC Salubritate Craiova, de la începutul anului și până în prezent.

În urma verificărilor zilnice realizate de Poliția Locală Craiova doar pe parcursul unei singure luni, respectiv între 01 – 30 aprilie 2021, au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 230 mii lei, persoanelor depistate că transportau și depozitau deșeuri în condiții ilegale.

Cele mai mari cantități de gunoi au fost ridicate de pe Aleea 2 Cantonului

Cele mai mari cantități de gunoi au fost ridicate de pe Aleea 2 Cantonului (120 tone deșeuri amestecate, 210 tone moloz), strada 22 Decembrie 1989 (30 tone deșeuri amestecate), Făcăi (15,38 tone deșeuri amestecate), strada Bucovăț (28,3 tone deșeuri amestecate), Calea Brezei (35 tone deșeuri amestecate), strada Poligonului (28,62 tone deșeuri amestecate), străzile Maria Zaharia și Țicleni (32,7 tone deșeuri amestecate), străzile Grigore Ureche și Eroii Sanitari (25 tone deșeuri amestecate).

În total, au fost ridicate, de către echipele SC Salubritate, 525 de tone de gunoaie și moloz din diferite cartiere ale orașului, de la începutul anului și până în prezent.

Poliția Locală Craiova a demarat controale punctuale

În paralel cu acțiunile salubrității, Poliția Locală Craiova a demarat controale punctuale, de la 1 aprilie 2021, în toate zonele municipiului, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului privind gospodărirea municipiului Craiova și a prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții. Acestea au fost efectuate cu precădere în cartierele de periferie, pentru identificarea celor care depozitează deșeurile în zone nespecifice, dar și a celor care nu respectă prevederile autorizațiilor de construire referitoare la izolarea cu plase de protecție a construcțiilor, depozitarea în mod necorespunzător a deșeurilor/molozurilor și existența rampelor speciale de spălare a autovehiculelor / utilajelor înainte de ieșirea în domeniul public.

În total, doar în luna aprilie, au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale

În total, doar în luna aprilie, au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 232.500 de lei de către Poliția Locală Craiova, precum urmează:

  • 61 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 de amenzi în valoare de 25.500 lei și 18 avertismente, pentru aruncarea/depozitarea de deșeuri menajere pe domeniul public
  • 8 amenzi în valoare de 4.000 lei și 2 avertismente pentru căutare murdărirea domeniului public și căutare în recipiente speciale de gunoi
  • 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 amenzi în valoare de 25.000 lei și 4 avertismente, pentru aruncarea/depozitarea de moloz și materiale provenite din construcții
  • 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 amenzi în cuantum de 9.000 lei și 13 avertismente, pentru lipsă contract cu operatorul de salubritate
  • 86 de notificări comunicate proprietarilor de terenuri nesalubrizate, dintre care 35 și-au salubrizat terenurile ulterior notificării
  • 77 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 de amenzi în valoare de 38.000 lei și 25 de avertismente, pentru proprietarii de terenuri nesalubrizate pe care se află depozite de deșeuri și materiale provenite din construcții, neîmprejmuite, ce nu s-au conformat notificărilor
  • 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 de amenzi în valoare de 46.000 lei și 9 avertismente, pentru lipsa containerelor speciale de deșeuri, depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor în incinta șantierelor și lipsa rampei speciale de spălare a utilajelor.
  • 17 amenzi contravenționale în valoare de 85.000 lei pentru nerespectarea autorizațiilor de construire prin lipsa plaselor/perdelelor speciale de protecție pe toată înălțimea construcției executate.

Acțiunile Poliției Locale Craiova desfășurate zilnic, în perioada 1-30 aprilie 2021, au mai inclus:

  • depistarea, identificarea și sesizarea Gărzii de Mediu Dolj (care a dispus sancțiunile prevăzute de reglementările în vigoare, respectiv confiscarea și sancționarea contravențională cu amenzi în cuantum de câte 15.000 lei) pentru un număr de 8 autovehicule (autoutilitare, microbuze și camioane) și un număr de 7 vehicule cu tracțiune animală (căruțe), ce transportau ilegal sau au deversat deșeuri/moloz provenite din construcții în mai multe zone ale municipiului Craiova (str. Nicolae Bălcescu, Calea București, str. Nicolae Iorga, str. Prelungirea Bechetului, Centrul Vechi, str. Dobrogea, str. Maria Zaharia, str. Bărăganului, str. Râului, str. Popoveni, cartier Făcăi etc.).
  • 37 șantiere verificate din punct de vedere al respectării Legii nr. 50/1991 și a HCL nr. 107/2021, referitor la gestionarea deșeurilor provenite din materiale de construcții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS