8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce s-a răcit apa pe conductele Termo Urban?

De ce s-a răcit apa pe conductele Termo Urban?

Unii dintre craioveni se plâng că au probleme cu apa caldă de când noul furnizor, SC Termo-Urban Craiova a intrat pe piaţă. Locatarii susţin că au ajuns să încălzească apă pe aragaz ca să spele vasele sau să facă baie. Este o situaţie cu care nu s-au mai confruntat până acum.

Sunt în această situaţie locatarii din Asociaţia de proprietari nr.1 Peneş Curcanu din cartierul George Enescu şi cei din Asociaţia de proprietari „Patria”. Aceştia spun că nu au avut până acum probleme cu apa caldă, dar situaţia s-a schimbat de când furnizarea căldurii şi apei calde se face de către noul operator local.

Bloc
Blocuri/foto:Claudiu Tudor

„De aproape două săptămâni avem probleme cu apa caldă. Nu am avut această problemă când era cealaltă societate, se întâmplă acum, de când cu noua societate, Termo Urban. Nu este numai la mine, este o problemă generală, oamenii se plâng. I-am întrebat pe vecini, am întrebat la asociaţie, unde am mers şi i-am rugat să facă sesizări către furnizor. Azi de dimineaţă nu am avut apă caldă, ca să spăl vasele am încălzit apă pe aragaz. Copilului i-am făcut baie cu apă mai mult rece decât caldă.

Am crezut că am eu o problemă la instalaţia mea, dar nu este aşa. Am sunat şi la Termo Urban, mi-a răspuns o secretară şi a spus că anunţă la Producţie. Pe conducta de apă caldă vine o apă călie. Nu-mi mai vine să plătesc apa caldă care este rece. Şi să fiu bine înţeleasă înainte nu aveam această problemă. Venea apă caldă zi şi noapte, nu erau aceste probleme. Nu ştiu dacă şi în alte cartiere este această problemă”, spune Doina M. locatar în Asociaţia de proprietari nr.1 Peneş Curcanu.


Situaţia respectivei locatare nu este singulară, reprezentanţii asociaţiei de proprietari confirmă că noua societate de termoficare nu mai furnizează apă caldă în parametrii.

„Da, de când s-a trecut pe noua societate sunt probleme cu apa caldă. Aceasta nu este furnizată în parametrii”,

spune Cristina Drâgnei, administratorul asociaţiei de proprietari.

„Au pus lacătul pe punctele termice ?”

PT Luxor

Nemulţumiţi de problemele pe care le au cu apa caldă sunt şi proprietarii din Asociaţia de proprietari „Patria”. Aici, locatarii primesc apă rece în loc de caldă. Ei spun că această situaţie s-ar datora schimbărilor care s-au făcut odată cu trecerea de la vechea societate de furnizare a căldurii la noua societate. Reducerea personalului sau aducerea unor angajaţi noi în punctele termice ar fi o altă cauză a furnizării sub parametrii a apei calde, spun proprietarii.

„Şi noi avem probleme cu apa caldă de când a venit noua societate. Eu înţeleg, poate nu este nici consum, dar apa caldă este aşa …călduţă. Stai şi 30 de minute să vină apa caldă. Mai grav este că cei de la Termo au dat oamenii afară şi au adus nişte tineri care nici nu se pricep. Mai mult, au pus lacătul pe uşa PT-ului şi pleacă. Fochistul mi-a spus că acum are în grijă mai multe puncte tremice. Eu cred că este un adevărat pericol să pleci şi să laşi un PT nesupravegheat. Acesta de la Patria este vechi, nemodernizat. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu PT-ul de la Luxor. Eu voi merge la SC Termo Urban să sesizez acest lucru. Ne-au pus să facem contracte şi acum ne lovim de tot felul de probleme. Ei vor să scoată profit de pe urma noastră? Au pus lacătul pe punctele termice ?”,

spune Marian Moină, preşedintele Asociaţie de proprietari „Patria”.


Într-adevăr, ieri la ora prânzului ambele puncte termice aveau lacătul pus pe uşă.

De la Termo Urban, apa caldă pleacă în parametrii

Punct termic
Punct termic

„Am avut şi noi câteva sesizări de la locatari că le vine apa caldă mai greu. Dar să ne gândim şi la debranşări, sistemul este dezechilibrat şi aceasta poate fi o cauză. Noi furnizăm apă caldă în parametri. Avem montate recirculate şi cu toate acestea tot sunt probleme, fiindcă unde au fost debranşări masive apa nu circulă şi se răceşte pe conducte. Legat concret de cele două sesizări s-a verificat: PT.2 G.Enescu, aici se furnizează ACM, apă caldă menajer, în parametrii, adică la 57 de grade în PT. şi 45 de grade la intrarea în bloc.
La PT Patria se furnizează ACM în parametrii, 60 de grade în PT. În concluzie trebuie să existe consum la nivel de bloc. PT-eurile pe timp de vară pe ACM sunt semiautomatizate, nu necesită supraveghere permanentă”,

a declarat directorul SC Termo Urban Craiova SRL, Lorena Nicolăiţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS