20.9 C
Craiova
joi, 6 mai, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj A crescut numărul medicilor de familie implicați în campania de vaccinare

A crescut numărul medicilor de familie implicați în campania de vaccinare

A crescut numărul medicilor de familie din județul Gorj implicați în campania de vaccinare. Din peste 200 de medici, 60 și-au dat acordul să participe la campania de imunizare a populației care a început săptămâna acesta la nivel național. Peste 3.000 de medici de familie din întreaga țară sunt angrenați în activități de vaccinare.

Potrivit lui Narcis Stoian, inițial doar 50 de medici de familie din județ și-au expirmat dorința de a participa la acțiunile de administrare a serului anti-COVID. Ulterior, au depus cereri și alte cadre medicale care dețin spații conforme pentru campania de vaccinare.

Este nevoie de clădiri în care să poată fi amenajate circuite, spații de vaccinare și spațiu de așteptare pentru beneficiari, în cazul în care apar reacții adverse. Cele mai multe vaccinuri aduse în Gorj sunt cele produse de compania Pfizer. Cabinetele medicilor de familie vor fi aprovizionate cu doze de vaccin în funcție de listele care vor fi trimise Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Ulterior, vor fi alocate doze atât pentru prima administrare a serului, cât și pentru rapel. De asemenea, medicii de familie vor putea realiza o campanie de informare în rândul pacienților pe care îi au înscriși în liste. Este de amintit și că indemnizația pentru medicii de familie este de 40 de lei pentru fiecare persoană vaccinată.

Doi mari angajatori din Gorj refuză vaccinarea angajaților

Doi mari angajatori au refuzat, deocamdată, să participe la campania de vaccinare demarată la nivel național în rândul agenților economici.

Autoritățile sanitare centrale au solicitat marilor angajatori să se implice în campania de vaccinare. La nivelul județului Gorj, doi mari agenți economici au informat autoritățile sanitare că nu vor opta, deocamdată, pentru a se implica în campania de vaccinare. Este vorba de Artego pe de o parte și Complexul Energetic Oltenia, pe de altă parte.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, doar angajații celui mai mare supermarket din mall vor fi vaccinați în cadrul unei campanii colective. Angajatorul și-a dat acordul ca salariații să fie vaccinați. Este de precizat că la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt peste 12.000 de salariați. Cu toate acestea, sunt foarte multe puncte de lucru și ar fi foarte dificil să fie organizat într-un loc anume un centru de vaccinare.

O eventuală campanie de vaccinare ar trebui să fie organizată pe puncte de lucru care sunt întinse în trei județe: Gorj, Dolj și Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:02

Ploaie de meteori proveniți din coada Cometei Halley

Meteori proveniţi din coada cometei Halley vor putea fi...

ȘTIRI GdS

Alte două persoane au murit de coronavirus în județul...

Încă două decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 85 de persoane...

Pe unde calcă Garda de Mediu cresc salcâmii (GALERIE...

Angajaţi ai Primăriei Bechet şi voluntari nu doar au igienizat zona, ci au plantat sălcâmi pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi.
00:00:27

Craiova: Opt persoane, trimise în judecată pentru camătă, șantaj...

Procurorii DIICOT Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 de inculpați pentru mai multe infracțiuni. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor...

Gorj: Încă un bărbat reținut în cazul incendierii de...

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Gorj au au mai reținut un bărbat în cauza penală privind distrugerea prin incendiere a două imobile...

Târgu Jiu: În arest după ce a amenințat doi...

Un tânăr, de 18 ani, din Târgu Jiu, a ajuns aseară în arestul IPJ Gorj, după ce a făcut scandal în public. Polițiștii din...

Târgu Jiu: Mai multe cartiere vor rămâne fără apă

Mai multe cartiere din Târgu Jiu vor rămâne sâmbătă fără apă potabilă. APAREGIO GORJ SA anunță întreruperea furnizării apei potabile sâmbătă, 8.05.2021, în intervalul...