5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Județean a suspendat angajările fără concurs

Spitalul Județean a suspendat angajările fără concurs

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a decis suspendarea tuturor angajărilor fără concurs.

Este vorba în special de angajările care trebuia să fie realizate la Compartimentul ATI COVID din cadrul Secției Boli Infecțioase.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a scos în ultimele săptămâni la concurs 33 de posturi la diferite secții din cadrul unității medicale. Unele din aceste posturi erau la Secția Boli Infecțioase, în cadrul Compartimentului ATI COVID.

Este vorba de un total de 19 posturi care ar fi trebuit să fie ocupate, începând din această săptămână. Unitatea spitalicească își propusese să angajeze fără concurs asistente medicale debutante, infirmiere debutante, brancardieri și îngrijitoare. Nu se știe exact care era rolul asistentelor medicale debutante, în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. 

S-au răzgândit 

Cert este că, înainte de semnarea contractelor de muncă, șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au răzgândit. Cu toate acestea, avusese loc și selecția personalului pentru cele 19 posturi.

Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a decis să suspende toate angajările la Compartimentul ATI COVID.

„Având în vedere Hotărârea Comitetului Director al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nr. 182 din 26.04.2021 se suspendă angajările fără concurs pe perioadă determinată ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă, până la o data ulterioară ce urmează să fie stabilită și comunicată atât pe siteul spitalului spitalulgorj.ro, cât și la avizierul unității sanitare din strada Progresului, numărul 18, pentru posturile următoare: 8 posturi de asistenți medicali debutanți la Compartiment ATI Covid strada A.I. Cuza nr. 1; 6 posturi de infirmier debutant la Compartiment ATI Covid din strada A.I. Cuza nr. 1; 3 posturi de brancardieri la Compartiment ATI Covid din strada A.I. Cuza nr. 1; 2 posturi de îngrijitoare la Compartiment ATI Covid din strada A.I. Cuza nr. 1”, conform Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Decizia Comitetului Director a avut în vedere scăderea numărului de cazuri de COVID la nivelul județului Gorj, scăderea numărului de cazuri grave COVID la nivelul Compartmentului ATI COVID și scăderea numărului de pacienți cu coronavirus internați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS