9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrețuri foarte mari la carnea de miel în Gorj

Prețuri foarte mari la carnea de miel în Gorj

Prețurile la carnea de miel în județul Gorj variază între 37 și 40 de lei în magazine și 30 de lei la ciobani, în gospodării. Este cel mai mare preț din ultimii ani practicat la kilogramul de carne de miel în județul Gorj.

În aceste condiții, puțini cumpărători au îndrăznit să se apropie de vitrinele măcelăriilor și ale magazinelor de carne. Se mai așteaptă scăderea prețului către finalul acestei săptămâni.

Una din explicațiile creșterii de preț este lipsa unor centre de sacrificare. Acest lucru a eliminat concurența și a făcut ca prețul să fie majorat.

Este de amintit că peste 4.000 de miei vor fi sacrificați anul acesta în județul Gorj. Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, anul acesta nu va exista niciun centru de sacrificare a mieilor, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Prin urmare, va exista un singur abator autorizat, cel de la Drăguțești, unde vor putea fi sacrificate animalele. Există și varianta ca gorjenii să își cumpere mieii direct de la ciobani și să îi sacrifice în gospodărie. Se estimează că la Novaci vor fi sacrificați 100 de miei, la Motru 200 și la Târgu Jiu în jur de 4.000.

Gorjenii vor mai aștepta o scădere a prețului la mieii de la stânele din județ. Este posibil lca acest lucru să se întâmple după ziua de joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS