10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacient COVID scos pe brațe din Spitalul Județean pentru că lipsește rampa

Pacient COVID scos pe brațe din Spitalul Județean pentru că lipsește rampa

Un pacient în stare gravă internat cu COVID la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost scos pe brațe din unitatea medicală pentru că o ușă este ținută închisă.

Este vorba de un bărbat care la finalul săptămânii trecute a fost transferat de la Secția Boli Infecțioase la un alt compartiment, din alt pavilion.

Compartimentul ATI COVID a intrat în extindere pentru creșterea numărului de paturi. Din această cauză, vechea intrare dotată și cu rampă de acces a fost închisă de câteva săptămâni. O altă ușă de acces a fost folosită pentru scoaterea unuia dintre pacienți. Acesta a fost luat pe brațe de un infirmier. O doctoriță ducea aparatul de oxigen, iar o asistentă actele medicale și alte lucruri. Așa a ajuns pacientul până la ambulanță.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a dispus luni redeschiderea vechii intrări și folosirea rampei pentru cărucioare și tărgi. A existat un contact mai mult decât direct între infimier și pacient. Practic, bolnavul a fost ținut pe brațe de angajatul unității medicale și a putut exista riscul infectării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS