17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConducta de apă a municipiului Târgu Jiu, în pericol

Conducta de apă a municipiului Târgu Jiu, în pericol

Una din principalele conducte de alimentare cu apă ale municipiului Târgu Jiu este în pericol.

Conducta de apă din comuna Stănești, din sursa Șușița, este afectată de erodarea malurilor râului care trece prin zonă. Dacă nu se va interveni cu lucrări de consolidare, se pot produce avarii în conducta respectivă, în zona de captare și nu numai.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a declarat că vor fi solicitate fonduri pentru realizarea de lucrări de consolidare.

„Deoarece ne preocupă asigurarea condițiilor necesare în vederea unei vieți normale pentru locuitorii județului Gorj, Prefectura Gorj va asigura sprijinul necesar pentru realizarea investițiilor urgente și necesare.

M-am deplasat astăzi în comuna Stănești, acolo unde există o situație care implică efectuarea de lucrări în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita producerea unor probleme mult mai grave.

Astfel, malurile râului Șușița sunt erodate, punând în pericol conducta de alimentare cu apă a municipiului Târgu Jiu, dar și Drumul Comunal 146. Pentru că Primăria comunei Stănești nu dispune de fondurile necesare, vom face demersuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru situații de urgență de acest fel, în vederea realizării lucrărilor în cel mai scurt timp posibil”, potrivit prefectului de Gorj, Corneliu Răducan-Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS