17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea nu umblă cu pubela vopsită

Salubritatea nu umblă cu pubela vopsită

Craiovenii s-au încurcat în pubelele date de Iridex. Locuitorii urbei după ce s-au văzut în curte cu recipientele pentru gunoi, distribuite de viitorul operator de salubritate au început să le umple cu deşeuri menajere şi reciclabile.

Unii dintre craioveni au renunţat la vechile pubele luate de la Salubritate sau achiziţionate pe cont-propriu. Ulterior, în zilele când actualul operator- SC Salubritate Craiova SRL- ridica gunoiul, aceştia le-au scos la poartă. Au avut însă surpriza ca să rămână cu gunoiul la poartă.


„La începutul lunii aprilie am fost contactat de firma Iridex, care mi-a predat trei containere de gunoi. Am fost foarte bucuros, pentru că, până atunci, eu foloseam un container vechi, pe care l-am şi dus la tară, pentru a-mi descongestiona curtea. Pe data de 07.04 , miercuri, am scos ca de obicei, gunoiul la poarta, într-unul din containerele noi. După trecerea maşinii de colectare, am fost surprins să constat că, respectivul container era la fel de plin ca înainte de trecerea maşinii de gunoi”, spune craioveanul Dan Duţă.

Supărat, craioveanul a sesizat operatorul de salubritate cu care are un contract încheiat, respectiv SC Salubritate Craiova SRL.

Pubele Iridex
Pubele Iridex

„Maşina de gunoi a trecut pe strada Petuniilor, în jurul orei 11.00, fară a-mi goli containerele. Menţionez că locuiesc la numărul 16. Vă rog să-mi comunicaţi motivul”, spunea în sesizarea trimistă Salubrităţii craioveanul Dan Duţă.


Răspunsul a fost următorul:


„Am verificat aspectele sesizate de dumneavoastră şi colegii de la Transport Deşeuri ne-au transmis că problema a fost că ati pus deşeurile în pubelele operatorului Iridex. Explicaţia este aceea că nu putem colecta deşeurile aflate în pubelele unui alt operator. Vă rugăm ca, până la intrarea pe piaţă a noului operator, peste o lună, două, să scoateţi la poartă, în ziua de colectare, doar pubela Salubrităţii”

Cu pubela vopsită

Craioveanul nu înţelege de ce operatorul „se leagă” de provenienţa acestor pubele. El spune că:

„Eu nu am folosit niciodata o „pubelă a Salubrităţii”, ci una proprie, veche, de culoare verde, aşa cum toţi vecinii mei folosesc fiecare ce recipiente pot. Aceast fapt nu împiedica salariaţii de pe maşină să golească toate pubelele, indiferent de dimensiune şi culoare. Containerul meu mic, negru şi pe care scrie Iridex, nu au dorit să-l ridice. Şefilor lor li se pare absolut firec acest lucru, deşi eu primesc factura de la ei şi sunt obligat să o achit”, spune Dan Duţă.

Ca să nu mai rămână cu gunoiul în pubelă craioveanul a recurs la o stratagemă. A acoperit numele firmei care era marcat pe pubelă cu o folie neagră. Mare i-a fost mirarea când a găsit containerul gol.

Salubritatea nu ridică gunoiul din pubelele Iridexului

Salubritatea le atrage atenția craiovenilor că va ridica doar deșeurile colectate în pubelele care îi aparțin.

Pubele/arhivă GdS
Pubele/arhivă GdS

„SC Salubritate Craiova SRL aduce la cunoștința abonaților din municipiul Craiova că ridicarea deșeurilor menajere de la clienții care locuiesc la casă se face, în prezent, exclusiv din pubelele primite în comodat de la Salubritate, care sunt de culoare neagră și nu sunt inscripționate cu niciun text.Precizarea este necesară având în vedere că, în contextul distribuirii recipientelor pentru colectare selectivă de către Iridex, un număr tot mai mare de craioveni depozitează gunoiul rezultat din gospodărie în pubelele primite de la Iridex.Prin urmare, rugăm utilizatorii să țină cont că recipientele noi pentru colectare nu trebuie, deocamdată, folosite. Acestea sunt dedicate strict colectării selective a deșeurilor, operațiune care se va desfășura de către Iridex din luna iulie 2021, după finalizarea distribuirii pubelelor tuturor utilizatorilor din Craiova„, se arată într-un comunicat al SC Salubritate Craiova SRL.

Salubritatea mai anunţă că, lucrătorii săi, care au ca sarcină colectarea deșeurilor în această perioadă, nu pot face golirea gunoiului din alte recipiente, precum sunt cele personalizate cu numele Iridex. Craiovenii sunt rugaţi ca până în luna iulie să depună deșeurile doar în pubela neagră simplă, neinscripționată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS