16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe lucrează la listele pentru disponibilizările colective din CEO

Se lucrează la listele pentru disponibilizările colective din CEO

Administrația din Complexul Energetic Oltenia (CEO) a început întocmirea listelor cu personalul care va fi concediat colectiv. Se au în primul rând în vedere angajații care depun voluntar cereri pentru a părăsi compania.

Toți cei care vor pleca în acest an de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia și de salarii compensatorii. Numărul maximum de salarii compensatorii va fi de peste 23.000 de lei.

Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia peste 800 de angajați vor pleca din companie. Un număr de 450 dintre aceștia se vor încadra la condițiile de pensionare, începând cu data de 1 iulie și se vor pensiona treptat până la finalul anului.

Pentru completarea listelor cu angajații care vor pleca din societate se așteaptă depunerea de cereri. Dacă nu vor suficiente solicitări, atunci se va trece la evaluarea salariaților și se va stabili cine va fi trecut pe lista de concedieri colective cu acordarea de lefuri compensatorii.

De precizat că există deja aprobat un buget pentru acordarea de salarii comepnsatorii. Peste 4.500 de mineri și energeticieni vor pleca din CEO, potrivit Planului de restructurare depus la Comisia Europeană. 

CEO continuă campania de achiziție a certificatelor de CO2

În același timp, Complexul Energetic Oltenia continuă campania de achiziție a certificatelor de CO2. În acest sens, la dispoziția companiei va ajunge și ajutorul de restructurare aprobat săptămâna trecută prin Ordonanță de Urgență.

Fondurile sunt virate de către Ministerul Finanțelor prin Trezoreria de Stat. Suma aprobată este de peste 600 de milioane de lei. Din păcate, prețul unui certificat de CO2 a trecut de 44 de euro. Pentru producția aferentă anului 2020, Complexul Energetic Oltenia este obligat să cumpere peste 8 milioane de certificate de CO2. O parte a taxei de poluare a și fost achitată.

Până pe data de 30 aprilie trebuie să fie cumpărate toate certificatele de CO2. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi de 100 de euro pe zi pentru fiecare certificat neachiziționat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS