10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor. Echipele Companiei de Apă Oltenia (CAO) au finalizat în timp record înlocuirea rețelei de alimentare cu apă potabilă de pe strada Sărarilor, din municipiul Craiova.

Potrivit Companiei de Apă, lucrarea a fost destul de complexă și a necesitat întreruperea alimentării cu apă, lucru care a afectat o zonă destul de mare a orașului. Din acest motiv s-a şi lucrat la foc automat, astfel încât deranjul provocat cetăţenilor să fie cât se poate de mic.

„Vechea conductă, din oțel, cu diametrul nominal de 400 mm, avea durata de viață depășită (era uzată), motiv pentru care apăreau des avarii. Conducerea Companiei de Apă Oltenia împreună cu Primăria Municipiului Craiova au luat decizia înlocuirii ei, din fonduri proprii. S-au executat săpăturile, s-a anulat vechea conductă, în lungime de 290 metri, s-a introdus conducta nouă, din polietilenă, cu diametrul nominal de 200 mm, și, în plus, s-au înlocuit peste 20 de branșamente de apă și racorduri de canal, pe toată lungimea acesteia. Mai mult decât atât, s-a reușit și sectorizarea parțială a cartierului Rovine, fiind montate vane de separare, astfel încât, în eventualitatea unor intervenții să se poată opri alimentarea cu apă pe zone cât mai restrânse“, a anunţat Compania de Apă Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS