26 C
Craiova
vineri, 7 mai, 2021
Știri de ultima oră Local Spitalul Județean va avea patru locuri în plus la ATI COVID

Spitalul Județean va avea patru locuri în plus la ATI COVID

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început lucrări pentru modificarea spațiilor de la Secția ATI COVID pentru a introduce noi paturi.

De anul trecut nu mai sunt locuri libere la Secția ATI COVID și nu au fost găsite soluții pentru a amenaja o altă secție într-una din clădirile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În primul rând, s-a urmărit păstrearea pacienților COVID în Secția de Boli Infecțioase, pentru că acolo se află majoritatea personalului specializat în îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a propus Direcției de Sănătate Publică Gorj creșterea numărului de paturi pentru pacienții în stare gravă. După ce a fost analizate condițiile din Secția ATI COVID, avizul a fost condiționat de execuția unor lucrări pentru amenajarea corespunzătoare.

Au început lucrările de extindere

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a alocat fondurile necesare în vederea extinderii Secției ATI COVID care nu are în momentul de față decât 12 locuri.

Potrivit lui Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, au fost demarate lucrările pentru amenajarea corespunzătoare a spațiului unde vor fi instalate încă patru paturi și echipamentele aferente. Este nevoie de instalații electrice și de oxigen corespunzătoare, astfel încât să nu există sincope în funcționarea Secției ATI COVID cu un total de 16 paturi. Dumitru Vienescu a precizat că până la finalul acestei luni, debutul lunii viitoare secția va fi extinsă.

„Avem deja finalizate discuțiile cu Direcția de Sănătate Publică Gorj și avizul este pentru exdinderea Secției ATI cu 4 paturi, dar să fie executate anumite lucrări obligatorii pentru funcționarea potrivit unei astfel de secții. O să avem și acoperire cu personal pentru că nu numai aparatură și paturi trebuie, ci și respectarea unui normativ de personal.

Stăm bine cu locurile disponibile pentru pacienții cu forme medii de COVID, dar pentru cei în stare gravă nu mai avem de câteva luni locuri. Imediat se ocupă. E vorba de minute, zeci de minute. Nu mai mai avut de luni de zile un loc liber 24 de ore”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

În momentul de față la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, secția Boli infecțioase sunt internați 32 de pacienți cu forme medii de boală. Sunt și 18 locuri libere. La Secția ATI COVID sunt ocupate toate cele 12 paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

350 de focare active de pestă porcină africană, în...

350 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau...

ȘTIRI GdS

36 de cazuri noi de coronavirus în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 36 de cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică a județului...

Vâlcea: Coliziune între două autoturisme pe DN 64

În urmă cu puțin timp polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au fost sesizați cu privire la o coliziune ce a avut loc în municipiu....
00:02:48

(VIDEO) E oficial. De luni, toţi elevii din Craiova...

De luni, toţi elevii din Craiova vor reveni la şcoală

Reparaţii la arterele de circulaţie din Râmnic

Luni, 10 mai, se reia programul de reparaţii la arterele de circulaţie din Râmnic cu lucrări pe Calea lui Traian Nord. Lucrările încep cu...

„Centraliştii” taxaţi de firmele de repartitoare

Supărare într-o asociaţie de proprietari din Craiova din cauza taxei pe care urmează să o perceapă firma de repartitoare pentru calculaţia consumului de căldură...

Vâlcea: Restricții de circulație pe Valea Oltului

Inspectoratul de Poliție Județean a anunțat că astăzi sunt restricții de circulație pe DN 7, pentru efectuarea de lucrări. Restricțiile vor fi în funcție...