27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurs pentru selecția Comitetului Director din Spitalul Județean

Concurs pentru selecția Comitetului Director din Spitalul Județean

Au fost declanșate procedurile pentru ocuparea prin concurs a posturilor de director din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba în principal de membrii Comitetului Director.

Din Comitetul Director fac parte managerul Dumitru Vienescu, directorul medical, directorul financiar-economic și directorul de îngrijiri. Doar Dumitru Vienescu are în momentul de față un contract de mandat.

Noul manager a fost încadrat recent în urma promovării concursului organizat de către Consiliul de Administrație al unității medicale din Târgu Jiu. Pentru organizarea de concursuri în vederea selecției celorlalți directori au fost întocmite documentațiile necesare și trimise la semnat la Consiliul Județean Gorj.

Și viitorii directori vor avea Proiecte de Management, precum și contracte de mandat, dar și propriile planul de organizare a domeniilor de care răspund, cu indicatori de performanță.

Concursuri și pentru șefii de secții

Dumitru Vienescu a declarat că pentru concursurile care vor fi ocupate cu proiecte de management va fi disponibilă o bibliografie și câteva teme generale în acord cu Proiectul de management al noului manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

„Este necesar ca toată lumea să fie prin concurs în conducerea unității medicale. Este o răspundere mai mare și indicatori de performanță. Nu voi lucra cu directori interimari care la un moment dat pot să plece, dacă nu mai vor să meargă mai departe. Mai ales în cazul directorului medical care își exercită în continuare profesia și cel de îngrijiri oricând cineva interimar te poate lăsa.

Este și o presiune pentru că se lucrează cu peste 1.200 de oameni. Sunt colegii tăi cu care lucrezi. Din acest motiv e bine să avem toți indicatori clari: de la Comitetul Director la șefii de secție”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS