6.2 C
Craiova
vineri, 9 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljNoi ghişee de evidența persoanelor în Dolj

Noi ghişee de evidența persoanelor în Dolj

Noi ghişee de evidența persoanelor în Dolj. Începând cu data de 12 aprilie în comunele doljene Coșoveni, Ghercești și Mischii se deschid noi ghișee de evidența persoanelor, informează Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj. Acestea vor funcționa în sediile Serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din aceste localități.

Ghișeele vor avea program zilnic, între orele 08.30 – 15.30, iar la acestea se pot depune cereri de eliberare acte de identitate, cereri pentru stabilirea reședinței. Tot de aici vor fi eliberate acte de identitate, persoanelor care locuiesc în aceste localități.

Informaţii suplimentare privind documentele necesare obținerii actelor de identitate, dar și altele pot fi obţinute telefonic sau la sediul acestor ghișee:

  • în comuna Coşoveni, ghișeul va funcționa la parterul imobilului situat în satul Coşoveni, strada Şcolii nr.12 bl.A, sc. 1, ap. 1- tel/fax 0251457186;
    -în comuna Gherceşti ghișeul va funcționa în incinta sediului Primăriei comunei Gherceşti, sat. Gherceşti, strada Eroilor nr. 107 – tel/fax:0251450580;
    -în comuna Mischii ghișeul va funcționa în incinta sediului Primăriei comunei Mischii, sat Mischii, strada Eroilor nr. 5 – tel/fax: 0251450194.

„Deschiderea acestor ghișee este rezultatul interesului constant și a unei colaborării eficiente dintre autoritățile publice locale cu Consiliul Județean Dolj reprezentat prin Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj și a fost posibilă datorită specializării și autorizării personalului încadrat la aceste servicii. Folosim acest prilej pentru a informa cetățenii că problema emiterii cărților de identitate în termenul legal este în continuare nerezolvată. Ea este cauzată de lipsa materialelor necesare pentru emiterea acestui document, iar rezolvarea este de competența exclusivă a Direcției Pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne“, mai precizează instituţia.

Noi ghişee de evidența persoanelor în Dolj. Ce probleme există

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj susţine că în perioada 24-31.03.2021 activitatea de tipărire a cărților de identitate a fost chiar întreruptă, iar din data de 01.04.2021 s-au produs în medie 35 cărți de identitate pe zi, „în condițiile în care zilnic se primesc mai mult de 200 de cereri, iar alte câteva mii au depășit 30 de zile de când au fost depuse“.

„Pentru cei care se află în situații deosebite, au nevoie de act de identitate și nu mai pot aștepta până se rezolvă problema cu emiterea cărților de identitate, îi informăm că pot reveni la serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor, de unde pot obține carte de identitate provizorie în aceeași zi sau cel mult în ziua următoare. În cazul în care din diferite motive nu pot obține acest document de la serviciile locale, se pot prezenta la ghișeele Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, care funcționează la etajul clădirii centrului Comercial «Auchan Craioviţa»”, susţine Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS