24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociația i-a triplat consumul de apă rece

Asociația i-a triplat consumul de apă rece

O craioveancă acuză asociaţia de proprietari că i-a încărcat factura la apă rece. Locatara susține că din cauza greșelilor celor de la asociația de proprietari a fost nevoită să plătească și consumul de apă al apartamentului vecin.

Delia Morenciu este locatară în blocul 148A scara 1 din cartierul Craiovița Nouă. Femeia duce un trai modest, având în grijă cu copil bolnav. Din acest motiv își drămuiește fiecare ban și este atentă lună de lună la consumurile de utilități. La începutul acestui an, în lunile ianuarie și februarie a observat că i s-a triplat consumul la apă rece, în ciuda faptului că a dat lunar citirea apometrelor. Iniţial, în luna ianuarie a crezut că este o greşeală, dar aceasta s-a repetat şi în cea de-a doua lună. Locatara acuză, acum asociaţia de proprietari că a greşit intenţionat. Aceasta bănuieşte că o societate de la parterul blocului este scoasă de la plata facturii la apă, iar consumul acesteia este distribuit în lista ei de întreţinere.

“Sunt proprietară în blocul 148A, sc.1 ,ap.3, în cadrul Asociaţiei de Propietari nr.34, Craiovița Nouă. În luna ianuarie 2021, cât şi în luna februarie pe listele de plată a întreţinerii am fost trecută cu un consum eronat de apă. În luna ianuarie am fost trecută cu un consum de 9 mc de apa rece.În luna februarie am fost trecută cu 7 mc de apă rece. Eu am depus la sediul asociaţiei de proprietari în fiecare luna un proces-verbal de citire a apometrelor cu consumul real. Acesta a fost de 3 mc pe luna ianuarie, dar și pe luna februarie. În total, în ambele luni am fost încărcată cu 10 mc de apă rece. Pentru mine este ceva, fiindcă sunt pensionară, am un copil bolnav şi o duc mai greu cu banii.
Am solicitat scaderea acestui consum facturat eronat pe lunile ianuarie şi februarie 2021 şi aştept raspuns”, spune Delia Morenciu, locatară în blocul 148A.

Vecinii au avut consum zero

Apometru
Apometru

Locatara suţine că a observat pe lista de întreţinere că apartamentul vecin are la apă rece un consum zero. Proprietara spune că aici funcţionează o societate şi este imposibil să nu aibă consum de apă. Apartamentul respectiv cât și cele învecinate au montată centrală de apartament și obligatoriu au consum de apă.


„De asemenea am rămas uimită să văd că pe lista de plată a întreţinerii pe luna februarie 2021 la apartamentul 1 din acelaşi bloc, unde se găseşte o farmacie, aceasta figurează la consum apă rece cu zero mc . Blocul este debranşat de la termoficare fiecare apartament are centrală proprie de apartament. Atunci cum este posibil ca o farmacie să nu consume apă deloc o lună întreagă ?”, se întreabă locatara de la apartamentul 3.

La asociație, tăcere

Singurii care pot explica cele susținute de locatară sunt reprezentanții asociației de proprietari. Ei pot demonstra ce consum a declarat locatara respectivă și ce consum a avut în cele două luni apartamentul vecin. În acest fel s-ar lămuri dacă acuzațiile Deliei Morenciu sunt întemeiate sau femeiea se află ea însăși într-o eroare. Contactată telefonic administratora Asociației 34 Craiovița Nouă, Constanța Nemoiu ne-a spus să revenim după o oră. Ulterior, aceasta nu a mai răspuns la telefon. Să fie și tăcerea un răspuns?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS