19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi pentru comercianţii din Piaţa din Poiana Mare

Amenzi pentru comercianţii din Piaţa din Poiana Mare

Ca urmare apariției în mediul on-line unor imagini din localitatea doljeană Poiana Mare, Instituția Prefectului – Județul Dolj face următoarele precizări:

În această dimineaţă, între orele 07.00-10.00, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare împreună cu un reprezentant din cadrul DSV Dolj au desfăşurat o acţiune în piaţa din localitate, pentru prevenirea răspandirii virusului Sars-Cov 2. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.500 de lei, din care 7 sancţiuni conform HG 984/2005 şi 5 sancţiuni conform Legii 55/2020. Reprezentanţii DSV au dat amenzi producătorilor care comercializau produse de origine animală, precum şi păsări.

„Am fost şi noi prezenţi la aceste controale. Noi am aplicat amenzi unor persoane care comercializau brânză în condiţii de igienă precare şi unor comercianţi de pui vii. Restul sancţiunilor au fost aplicate de către alte organe abilitate în domeniul respectării normelor impuse în condiţiile actuale de pandemie”, a precizat Andrei Butaru, director DSV Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS