11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGalerie foto: Plantaţie de cannabis, descoperită la Brădeşti

Galerie foto: Plantaţie de cannabis, descoperită la Brădeşti

Doi cetățeni spanioli, un bărbat și o femeie, au fost arestați preventiv după ce poliția a depistat o cultură de cannabis în locuința acestora din Brădeşti. Plantația indoor era dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat, la data de 26 martie a.c., două percheziţii în comuna doljeană Brădeşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Astfel, a fost identificată o plantaţie indoor de cannabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de cannabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme inflorescenţe de cannabis verde.

Din cercetările efectuate, ar rezulta faptul că, 2 cetăţeni spanioli, un bărbat și o femeie, s-ar fi ocupat de întreţinerea culturii de cannabis, aceştia fiind depistaţi în Piteşti, în cursul zilei de 27 martie a.c.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, care au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore.

Ulterior, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor două persoane, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS