14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn ce bagă CAO banii anul acesta

În ce bagă CAO banii anul acesta

Dincolo de investiţiile din fonduri europene, operatorul de apă şi canal- Compania de Apă Oltenia- mai scoate anul acesta şi bani din buzunar. Valoarea investiţiilor în 2021 care vor fi făcute de Compania de Apă Oltenia atât în Craiova cât şi în judeţul Dolj şi Gorj este de 9.505.500 de lei.

Suma va fi împărţită în trei părţi: 7.521.500 de lei vor fi investiţi în Craiova, 1.884.000 de lei în Dolj şi restul de 100.000 de lei în Gorj. În Craiova banii merg în investiţii, întreţinere şi înlocuire de reţele de apă şi canal. Banii vor fi cheltuiţi pe modernizarea, întreţinerea şi repararea unor reţele de apă şi canal.

Ce lucrări se fac în Craiova


Din aceşti bani, în zona pasajului Electroputere va fi reabilitată întreaga conductă. Aceasta va fi recondiţionată pe interior prin lipirea unei răşini speciale împreună cu un material textil. Actuala conductă de 300 de metri este din oţel şi este excesiv de corodată. Pe bulevardul Dacia, în zona Consul-Olimp, nu există conductă de distribuţie a apei şi sunt solicitări de branşare din partea locuitorilor. Prin urmare, operatorul trebuie să monteze aici 140 de metri de conductă de apă. Pe strada Drumul Apelor vor fi modernizaţi 420 de metri de conductă. Cea actuală este uzată excesiv din cauza „curenţilor vagabonzi din zona căii ferate”.

strada Toamne
strada Toamnei


Pe Aleea 2 Toamnei, între strada Carpenului şi strada Teilor există canalizare, dar nu există reţea de apă. Localnicii de aici folosesc apă din puţuri forate. Drept urmare, CAO este nevoită să facă investiţii şi să aducă aici 140 de metri de conductă pentru distribuţia apei. Pe strada Cerna situaţia este alta.

Canalizare în locul haznalelor

Canalizarea este subdimensionată şi traversează terenuri private, prin urmare CAO va aduce pe respectiva stradă 70 de metri de conductă de canalizare menajeră. Strada Gârleşti va beneficia şi ea de canalizare. Aici vor fi aduşi 1.000 de metri de reţea de canalizare. La acest moment , craiovenii care locuiesc pe respectiva stradă utilizează haznale şi fose septice.

Extinderea rețelelor de apă și canalizare
Extinderea rețelelor de apă și canalizare


În aceeaşi situaţie se găsesc şi craiovenii de pe Aleea 3 Potelu, strada Cantonului, strada Constantin Severneanu. Aici vor fi montaţi sute de metri de conductă pentru racordarea imobilelor la reţeaua de canalizare a oraşului.
La nivelul judeţului Dolj, CAO ca şi operator regional va face modernizări şi în localităţi precum Pleniţa, Filiaşi, Băileşti, Caraula, Calafat, Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS