10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgu Jiu: Anchetă internă la Spitalul Județean, după moartea unui pacient la Secția ATI

Târgu Jiu: Anchetă internă la Spitalul Județean, după moartea unui pacient la Secția ATI

Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au decis miercuri declanșarea unei anchete interne care să verifice condițiile în care s-a produs decesul unui pacient.

Un bărbat, de 72 de ani, a murit în cadrul Secției ATI de la Spitalul 700, unde fusese adus de la Secția Boli Infecțioase.

Potrivit rudelor bărbatului, pacientul a fost adus la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pe 8 martie, fiind considerat de către cadrele medicale suspect COVID. Acesta a și fost motivul pentru care a fost internat la Secția Boli Infecțioase. Testul COVID a fost însă negativ.

Pentru că bătrânul nu se simțea bine, a fost transferat la Secția ATI. Aici ar fi fost găsit de rude în data de 15 martie aproape dezbrăcat, fără branulă și cu ferestrele de la salon deschise, în condițiile în care afară erau condiii de iarnă.

Bolnavul a murit pe 16 martie, iar rudele consideră că nu ar fi fost îngrijit așa cum trebuie.

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că o Comisie de anchetă va verifica ce s-a întâmplat cu pacientul și cum au intervenit cadrele medicale care l-au tratat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS