19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Târgu Jiu, la negocieri cu firma Polaris

Primarul din Târgu Jiu, la negocieri cu firma Polaris

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că a început negocieri cu firma Polaris, în București, pentru rezolvarea problemei deșeurilor în municipiu.

Compania Polaris a anunțat marți că nu mai ridică deșeurile din Târgu Jiu, Bumbești-Jiu și comuna Peștișani. Motivul este legat de suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de gunoi de la Târgu Jiu. Groapa de gunoi este deținută tot de o firmă din cadrul grupului Polaris.

Firma de salubritate din Târgu Jiu a transmis un comunicat în care menționează că nu are un depozit unde să ducă gunoiul. Cu toate acestea, autoritățile din Gorj au negociat cu edilii din Drobeta Turnu-Severin ca deșeurile să fie transportate acolo, până când depozitul de la Târgu Jiu va face investițiile necesare pentru a fi redeschis. Marcel Romanescu a spus că se negociază în continuare cu firma Polaris ca deșeurile să fie ridicate din cartiere și din localitățile componente.

S-a vehiculat faptul că este nevoie de o creștere de tarif, având în vedere că gunoiul va fi dus în alt județ. Niciun Consiliu Local nu a aprobat până acum majorarea temporară a taxei de salubritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS