9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDumitru Vienescu e singurul candidat pentru șefia Spitalului Județean

Dumitru Vienescu e singurul candidat pentru șefia Spitalului Județean

Un singur candidat a intrat în cursa pentru șefia Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de managerul interimar Dumitru Vienescu, fostul director economic al unității medicale. Vienescu se află în fruntea spitalului încă din anul 2019, în urma plecării de la conducerea unității spitalicești a economistului Gigel Capotă.

La fel ca predecesorul său, Dumitru Vienescu a avut un interimat plin de scandaluri, în care a fost schimbată de mai multe ori echipa de conducere. Singurul care și-a menținut poziția a fost Dumitru Vienescu. În luna ianuarie 2020, s-a încercat organizarea unui concurs pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Tâgu Jiu. S-au înscris trei candidați: Dumitru Vienescu, Tiberiu Tătaru, fost director al Spitalului Județean, respectiv managerul Spitalului din Novaci. Concursul a fost însă anulat, având în vedere că unul dintre candidați și un membru al Comisiei de concurs aveau o relație.

Concursul actual, pe 24 martie

De data aceasta va fi un concurs cu un singur candidat. Cel mai probabil, medicii din unitatea medicală sau alți potențiali candidați s-au ferit să se înscrie în concurs și să depună un Proiect de management, dat fiind faptul că Dumitru Vienescu se bucură de susținere din partea Consiliului Județean Gorj, administratorul unității spitalicești. După etapele de verificare a documentelor și depunere și soluționare a contestațiilor va fi publicată lista finală cu persoanele admise și care vor putea participa la concursul respectiv.

Adică o singură persoană. Concursul este programat pentru data de 24 martie, când Dumitru Vienescu va susține proiectul care trebuie să aibă minimum 60 de pagini. În data de 25 martie vor putea fi depuse contestații, iar pe 30 martie va fi publicată lista cu rezultatele finale ale concursului. Consiliul de Administrație va lua act de acestea și va putea face demersuri pentru încheierea contractului de management pentru o perioadă de 4 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS