29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Au fost decernate premiile Concursului Internațional de Arte Vizuale ”Brâncuși văzut în 145 de portrete”

Târgu Jiu: Au fost decernate premiile Concursului Internațional de Arte Vizuale ”Brâncuși văzut în 145 de portrete”

Juriul Concursului Internațional de Arte Vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete” a desemnat astăzi, câștigătorii.
A fost prima ediție a concursului, care se va desfășura pe parcursul a 5 ani, în perioada 19 februarie – 16 martie.

Evenimentul face parte dintr-un ciclu intitulat ”Prezentul Brâncuși”, desfășurat în cadrul unui parteneriat încheiat între Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

La evenimentul realizat în sistem on-line, au fost trimise 536 de lucrări, realizate în tehnici diferite: colaj, pictură în ulei, acuarelă, guașă, acrilic, desen în creion, peniță, cărbune, sculptură, precum și tehnică digitală și multi-media.

În urma jurizării, câștigătorii, împărțiți în 6 categorii de vârstă. Lucrările înscrise în concurs aparțin unor elevi și studenți de la 44 de instituții de învățământ preuniversitar și universitar din țară și din străinătate, printre țările participante la concurs fiind Serbia, Polonia, Cehia, Armenia, Republica Moldova, Georgia, Belarus, Ucraina.

Având în vedere complexitatea compozițională, expresivitatea și viziunea cromatică a lucrărilor înscrise în concurs, 135 de lucrări au fost premiate din cele 536 transmise. Astfel, au fost acordate 39 de premii I, 23 de premii II, 28 de premii III, 40 de mențiuni, fiind acordate și 5 premii speciale de către Uniunea Artiștilor Plastici filiala Târgu-Jiu, Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație.

Lucrările premiate vor fi incluse într-un album, vor fi expuse la sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” și la sala ”Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS