11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNouă primării din Gorj nu au secretar încadrat prin concurs

Nouă primării din Gorj nu au secretar încadrat prin concurs

Un număr de nouă primării din județul Gorj nu au secretar încadrat pe bază de concurs și cu studii de specialitate.

În urma unei verificări a Prefecturii Gorj s-a stabilit că un total de nouă primării din cele 70 nu au secretar pe bază de concurs. Atribuțile secretarului sunt preluate de consilieri juridici sau alte categorii de personal. Potrivit Prefecturii Gorj, este cazul următoarelor unități administrativ-teritoriale: Stoina, Stejari, Slivilești, Scoarța, Prigoria, Padeș, Hurezani, Căpreni și Aninoasa.

Până recent, în categoria respectivă se încadra și Primăria Bustuchin, însă a fost organizat un concurs pentru încadrarea unui specialist.

Secretarul primăriei are un rol important în funcționarea instituției. Potrivit Codului Administrativ, secretarul avizează proiectele de hotărâri și contrasemnează pentru legalitate dispozițiile primarului, respectiv ale președintelui consiliului județean, hotărârile consiliului local, respectiv ale consiliului județean, după caz.

Convoacă ședințele CL

Secretarul participă la ședințele consiliului local, respectiv ale consiliului județean; asigură gestionarea procedurilor administrative privind relația dintre consiliul local și primar, respectiv consiliul județean și președintele acestuia, precum și între aceștia și prefect; coordonează organizarea arhivei și evidența statistică a hotărârilor consiliului local și a dispozițiilor primarului, respectiv a hotărârilor consiliului județean și a dispozițiilor președintelui consiliului județean; asigură transparența și comunicarea către autoritățile, instituțiile publice și persoanele interesate a actelor prevăzute la lit. a); asigură procedurile de convocare a consiliului local, respectiv a consiliului județean, și efectuarea lucrărilor de secretariat, comunicarea ordinii de zi, întocmirea procesului-verbal al ședințelor consiliului local, respectiv ale consiliului județean, și redactarea hotărârilor consiliului local, respectiv ale consiliului județean; asigură pregătirea lucrărilor supuse dezbaterii consiliului local, respectiv a consiliului județean, și comisiilor de specialitate ale acestuia și altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS